Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Iohannis, către PSD: Aprobați un proiect bun privind carantina

0

Președintele Klaus Iohannis a susținut, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, în care a acuzat PSD că tergiversează în Parlament adoptarea proiectului legislativ privind carantina. ”Mă surprinde cinismul exagerat de care dă dovadă PSD”, a spus șeful statului.

”Sunt siderat de felul în care PSD reacționează acum în Parlament referitor la legea carantinei”, a spus Iohannis, subliniind că PSD tergiversează discuția în Legislativ. ”Mă surprinde cinismul exagerat de care dă dovadă PSD”, a continuat Iohannis.

”Aprobați un proiect bun, altfel veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci, poate sute de români. Această tergiversare este intolerabilă”, a subliniat șeful statului, care și-a început discursul spunând că ”este greu de imaginat cum pot fi unii care spun că boala este ușoară sau că nu există”. ”Din păcate, există și e greu de luptat cu ea”, a completat Klaus Iohannis.

Un număr de 658 de persoane testate pozitiv pentru COVID-19 au fost externate la cerere de când CCR a decis că internarea obligatorie și carantina nu sunt constituționale. Alți aproape 2.000, asimptomatici, au fost externați la 10 zile după depistare, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

GCS a transmis, marți, că din cele 33.585 de cazuri de COVID-19 înregistrate la nivel național de la debutul epidemiei, 23.798 au fost externate.

Dintre românii externați, 21.803 de pacienți vindecați.

Alți 1.995 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere, potrivit GCS.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata