Take a fresh look at your lifestyle.

Ion Țiriac vrea să aducă un turneu WTA la Cluj

0

Cel mai bogat om al României, Ion Țiriac, se va întâlni în aceste zile cu primarul Emil Boc pentru a stabili ultimele detalii cu privire la organizarea la Cluj-Napoca a unui turneu din circuitul mondial de tenis feminin.

Ideea nu este nouă. Ea a fost lansat în spațiul public în urmă cu doi ani și reiterată de edilul Boc, în luna februarie a acestui an, după victoria echipei feminine a României, scor 3-1, în fața Canadei, în Fed Cup. Boc a declarat la vremea respectivă că ar sprijini organizarea unui turneu din circuitul feminin WTA.

Cel care a preluat ideea este nimeni altul decât fostul tenisman, Ion Țiriac. Acesta a declarat că la ora actuală există patru licențe de vânzare, ale unor turnee feminine de tenis și că vrea să cumpere unul dintre ele pentru a-l aduce la Cluj-Napoca.

”Mă duc la Cluj să vorbesc cu primarul de acolo. Dacă cumva WTA schimba sistemul, se pare că sunt două, trei, patru turnee feminine de vânzare. Cred că un turneu feminin mai mare de 250 puncte WTA își are locul în România. Dacă Clujul e, Clujul să fie”, a declarat, joi, omul de afaceri.

În acest moment, singurul turneu WTA din România este Bucharest Open, din luna iulie, dotat cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari și unde câștigătoarea primește 280 de puncte WTA. Capitala România a găzduit până în 2016 și un turneu masculin din circuitul mondial de tenis, dar a fost mutat la Budapesta, de același Ion Țiriac.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata