Take a fresh look at your lifestyle.

Italian, escroc în Cluj! A înșelat 200 de persoane. Ar trebui să spunem și noi că italienii sunt țigani?

1

credit-banca-baniPoliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj continuă urmărirea penală împotriva unui cetăţean italian care ar fi înşelat 200 persoane prin postarea pe internet a unui anunţ de angajare personal la mai multe hoteluri din Italia.

Individul posta anunțuri pe internet, anunțuri prin care oferea locuri de muncă fictive.

Ca să fie credibil, infractorul nu le cerea doar taxă de consultanță românilor naivi, ci și o serie de documente. Credulii erau invitați în biroul italianului din Gilău, unde lăsau actele și o sumă de bani. Escrocul este de negăsit acum, el fiind căutat și de autoritățile din italiene.

“În 25.02.2016, în urma activităţilor de cercetare penală efectuate şi a probatoriului administrat, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul de Investigaţii Criminale, au propus continuarea urmăririi penale împotriva unui cetăţean italian, cu reşedinţa în Italia, pentru săvîrşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (74 acte materiale), faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Acesta, prin postarea pe internet a unui anunţ de angajare personal la mai multe hoteluri din Italia, a indus în eroare 200 persoane vătămate. Prezentându-le ca adevărat, faptul mincinos că le va obţine contracte de muncă în perioada sezonului turistic, le-a solicitat să depună copii după actele de identitate, adeverinţe medicale, diplome sau adeverinţe de studii şi după caz sume cuprinse între 50-100 euro sau între 215-700 lei. Prejudiciul creat este de 2.520 euro şi 7.050 lei.

Pe numele cetăţeanului italian există emis de autorităţile italiene un mandat de arestare european”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Cluj într-un comunicat de presă.

În momentul în care un român comite o infracțiune în Italia, toți românii sunt catalogați drept țigani. Acum, noi, ar trebui să spunem despre italieni că sunt țigani sau escroci?

Citește și
1 Comentariu
  1. buboipetru spune

    Escroci sant in multe tari din lume,dar cred ca Italieni care migreaza in Romania sant predispusi la excrocarii deoarece ne vad ca santem creduli si usor de manevrat, pentru-ca ii consideram ca pe niste neamuri de ale noastre a romanilor,fiind si ei de geanta latina avem incredere in ei cea ce cred eu nu ar trebui!

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata