Take a fresh look at your lifestyle.

Îți dorești o canapea modernă pentru birou? Tips & tricks despre cum o alegi pe cea potrivită!

0
Conținut oferit de: casamoise.ro.

De cele mai multe ori, orele îndelungi petrecute la birou se resimt și, nu de puține ori, iar adesea simțim nevoia să ne întindem puțin pe o canapea confortabilă, pe care să ne relaxăm mușchii sau chiar să ne facem siesta după o masă copioasă de prânz.

Mobilierul pentru birou are un efect semnificativ asupra productivității angajaților. Nu doar tehnologia este importantă pentru desfășurarea în bune condiții a muncii cotidiene, ci și biroul sau scaunul pe care angajații își petrec mai bine de 8 ore. Piesele de mobilier pentru birou trebuie să fie ergonomice, astfel încât angajații să se bucure de un plus de confort, ca să se poată concentra asupra muncii. 

Durerile de spate, de gât, amorțeala picioarelor sunt doar câteva dintre problemele cu care angajații care depun o muncă sedentară se confruntă. De aceea, o bună opțiune ar fi să investești și în canapele confortabile, pe care angajații să se relaxeze și dezmorțească.

Canapeaua pentru birou este un obiect de mobilier foarte important, iar alegerea ei trebuie să țină cont de confort, dar și potrivirea cu mesele de birou, dulapurile și arhitectura generală a biroului. De cele mai multe ori, canapeaua pentru birou este folosită ca zonă de așteptare pentru clienți și partenerii de business, pentru întâlnirile din sala de ședințe și în zona de relaxare a angajaților.

Cum se alege o canapea pentru birou?

Alegerea unei astfel de piese de mobilier trebuie să ia în calcul oferirea unui grad ridicat de confort, ținând seama de ergonomia sporită. Din punct de vedere al mărimii, canapeaua trebuie să se integreze cât mai bine în ambient, fără a crea impresia unui spațiu prea aglomerat.

Canapeaua de birou trebuie să fie funcțională, dar în același timp să reflecte tipul de business pe care o companie îl face. Spre exemplu, în cazul unui birou al directorului executiv se recomandă un model realizat din piele, de tip Chesterfield; în cazul spațiilor de lucru, recomandate sunt cele cu tapițerie din material, peste care să fie adăugată o husă de protecție, precum modelele oferite de CasaMoise.ro, astfel încât aceasta să nu se murdărească.

Totodată, este recomandat ca la o astfel de achiziție să iei în considerare și următoarele criterii:

Tipul canapelei

Canapelele pentru birou sunt, de regulă, fixe, dat fiind faptul că nu se doarme pe ea vreme îndelungată. Modelele cele mai apreciate sunt cele în L sau simple, prevăzute și cu spații de depozitare pentru că într-un birou sunt o mulțime de lucruri ce au nevoie să își găsească locul.

Mărimea

În cazul în care există un spațiu mare în birou, care necesită să fie umplut, o bună opțiune este achiziția unei canapele fixe mai lungi. În cazul în care biroul are dimensiuni reduse, dar este necesară o astfel de piesă de mobilier, indicat ar fi achiziția unei canapele cu două locuri, care să fie centrată în încăpere, pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare.

Modelul

Pentru că vorbim despre un birou trebuie să știi că există un tip de canapea potrivit pentru fiecare spațiu profesional. Indiferent de modelul ales, primordial este confortul, dat fiind că asta va ajuta la creșterea eficienței și a productivității angajaților. 

Durabilitatea

Un alt criteriu pe care trebuie să îl iei în considerare este durabilitatea acestui mobilier. Nu doar că trebuie să arate bine, dar este important ca o astfel de canapea să fie realizată din materiale de cea mai bună calitate, astfel încât investiția să fie una de lungă durată.

Materialul

Tapițerie sau piele? În cadrul mediului de business este foarte importantă estetica. În cazul biroului directorului executiv, dar și al sălii de așteptare de lângă recepție se recomandă modelele realizate din piele naturală sau ecologică, extrem de elegante. Pentru canapelele din zona de relaxare se recomandă tapițeria din material, care este mult mai comodă. Iar o husă de canapea colorată poate transforma un spațiu banal într-unul plin de viață.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata