Take a fresh look at your lifestyle.

Îți dorești un job în care poți lucra de acasă? Iată cum să începi și ce presupune această schimbare

0
Conținut oferit de: Partener extern.

Lucrezi momentan la o companie cu program fix de la 9 la 18.00 sau ești în căutarea unui loc de muncă, însă ai prefera să-ți desfășori activitatea de acasă? Ei bine, odată ce ești hotărât și determinat cu siguranță vei reuși să găsești un job pe placul tău care poate fi făcut în condițiile dorite de tine. Însă, e nevoie să știi cum îl obții, ce variante ai la dispoziție și cum vor decurge în sine zilele tale de lucru.

Iată așadar cum să-ți începi noul job de acasă și ce presupune această activitate 

  1. Cum îți găsești un job 
  • Aplică în cadrul unei companii care acceptă lucrul de la distanță

Dacă munca ta poate fi făcută de la distanță însă actualul șef nu permite acest lucru, atunci te poți reorienta către o companie care este deschisă înspre a accepta angajați care să-și facă treaba de acasă. Cu siguranță, vei găsi destul de multe variante, având în vedere că în urma pandemiei multe firme au fost nevoite să se adapteze noii normalități care include și lucrul de la distanță. Așa că, caută pe platformele de joburi și găsește-l pe cel pe care tu ești specializat. 

  • Începe o carieră ca freelancer

Dacă îți dorești să decizi pe cont propriu când vrei să lucrezi și unde vrei să lucrezi, fie că e vorba de grădina din spate, o cafenea sau pe o plajă însorită, atunci deschide-ți propria afacere ca freelancer sau consultant. Poți lucra ca programator, specialist social media, graphic designer dar, fotograf și nu numai. Pentru asta, nu ai nevoie decât de un laptop și suficientă implicare din partea ta. Dacă ești în căutarea unui laptop, însă destul de accesibil ca preț, poți găsi laptop refurbished online pe Interlink.ro. Aceștia îți oferă o varietate de produse perfect funcționale și oferte potrivite nevoilor tale. 

  1. Cum să abordezi lucrul de acasă
  • Interacționează cu alți oameni

Atunci când lucrezi de acasă s-ar putea să-ți displacă faptul că nu mai ai parte de interacțiune socială. Însă poți combate singurătatea și plictiseala, luând legătura cu ceilalți angajați. Sună-i pe meet sau telefonic și comunicați la fel cum ați face-o la birou. Totodată, e bine ca în timpul zilei să interacționezi și cu alte persoane în afară de colegii tăi. 

  • Nu uita de pauze

Chiar dacă poți fi foarte cuprins de munca pe care o desfășori și ți-e greu să te dezlipești de laptop până reușești să termini, să știi că este absolut necesar să iei pauze dese pentru a-ți eficientiza munca și a-ți crește puterea de concentrare. Acest pauze ănsă n-ar trebui să însemne a da scroll pe facebook sau a te uita la serialul tău pe netflix, ci ar trebui să ieși din casă, la o plimbare în aer liber pentru a te detașa complet pentru câteva momente de birou. 

În concluzie, dacă îți dorești să începi un job de acasă trebuie să te orientezi către companii care acceptă munca de la distanță și să-l găsești pe cel care se pliază pe competențele și abilitățile tale. În schimb te poți gândi și la o schimbare a carierei. După ce-ți găsești jobul potrivit, încearcă să menții interacțiunea cu oamenii și nu omite pauzele care sunt menite să-ți crească productivitatea. 

Sursa foto: unsplash.com

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata