Take a fresh look at your lifestyle.

Iubitorii de natură, invitați să participe la ecologizarea Cheilor Turzii

0
Cheile Turzii

Consiliul Județean împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, invită toți iubitorii de natură, duminică, 22 aprilie, la o acțiune de ecologizare a traseului deschis turiștilor din Cheile Turzii, Rezervație Naturală de interes național și Sit Natura 2000.

Necesitatea derulării acestei acțiuni de ecologizare și menținere în condiții corespunzătoare a Cheilor Turzii este determinată de dorința de curățare, în primul rând, a cursului Pârăului Hășdate ce străbate defileul rezervației naturale de la un capăt la celălalt. Astfel, în fiecare primăvară, odată cu topirea zăpezilor, nivelul acestui pârâu crește semnificativ, apa preluând din localitățile situate în amonte unele deșeuri și pet-uri, pe care le transportă în aval.

Organizată de rangerii din cadrul Biroului Arii Protejate, structură mai-nou înființată în cadrul Salvamont Cluj cu rol în administrarea Cheilor Turzii și Cheile Turenilor, acțiunea de ecologizare programată în acest weekend va beneficia de participarea, deja anunțată, a reprezentanților administrațiilor locale din comunele Petreștii de Jos, Săndulești și Mihai Viteazu, ai Asociației Ecouri Verzi, ai Societății Lepidopterologice Române, ai Cluburilor Cicloturism Napoca și Alpin Român, ai Asociației Natura Transilvaniei, ai Fundației de Ecologie și Turism Potaissa, dar și a personalului didactic, respectiv a elevilor din Școlile Gimnaziale „Ioan Bujor” din Petreștii de Jos, „Simion Balint” din Copăceni, comuna Săndulești și „Mihai Vodă” din Mihai Viteazu.

Desigur, invitația este adresată tuturor celor dornici să se implice și să ajute la asigurarea curățeniei în acest areal natural cu adevărat de poveste. Haideți să lăsăm Rezervația Naturală Cheile Turzii curată, fără deșeuri!

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata