Take a fresh look at your lifestyle.

Jeg și multă mizerie au fost găsite la verificarea respectării normelor privind buna gospodărire a oraşului

0

gunoaie-cluj-napoca (1)Poliţiştii locali de la Serviciul control protecţia mediului au efectuat verificări privind efectuarea curăţeniei pe domeniul public şi privat.

De la începutul lunii martie şi până în prezent, poliţiştii locali au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9000 de lei, conform cu HCL nr. 191/2009 privind buna gospodărire a oraşului. 4 dintre acestea au fost aplicate din cauza întreţinerii necorespunzătoare a curăţeniei în curtea imobilelor, iar celelalte 5 sancţiuni au fost date pentru depozitări de deşeuri  în alte locuri decât cele special desemnate.

23 de proprietari de terenuri (imobile) au fost somaţi în vederea luării măsurilor de salubrizare (cosire a vegetaţiei uscate, transportare la groapa de gunoi a oraşului a deşeurilor rezultate din salubrizarea acestora).

Au fost identificate 21 amplasamente cu rampe clandestine pe domeniul public şi pe domeniul privat, fiind ridicate şi transportate la groapa de gunoi Pata Rât în total 14.735 mc de deşeuri.

gunoaie-cluj-napoca (2)

În ceea ce priveşte asociaţiile de proprietari, 142 dintre acestea au fost somate în vederea efectuării lucrărilor de curăţenie şi întreţinere a terenurilor, spaţiilor verzi, căilor de acces, parcărilor, zonelor din preajma garajelor, trotuarelor, părţii carosabile a străzii sau drumului din dreptul clădirilor şi proprietăţilor pe care le deţin sau folosesc. În urma verificărilor ulterioare s-a constatat faptul că au fost efectuate lucrări de salubrizare. De asemenea, 86 de puncte gospodăresti au fost identificate cu depozitări de deşeuri vegetale şi s-a dispus măsura ridicării de urgeţă a acestora.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata