Take a fresh look at your lifestyle.

Judecătorii C.A. Cluj au decis: Aurica intermediara rămâne după gratii

0

Judecătorii Curții de Apel Cluj au respins, joi, contestația formulată de Aurica Calman împotriva măsurii de arestare preventivă. Astfel, femeia rămâne cel puțin 30 de zile după gratii de la arestare. Aurica Calman a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile, în seara zilei de 18 septembrie, fiind acuzată de trafic de influență, cumpărare de influență și dare de mită. Medicul Alexandru Faur, cel care aviza dosarele de pensii este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită. Cei doi, medicul și femeia, sunt acuzați de procurorii DNA că întocmeau dosare de pensionare pe caz de boală, contra unor sume, folosindu-se de diagnostice false.

Iată minuta judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj:

„În temeiul art.203 alin.5, art.204 C.pr.pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpata Calman Aurica, în prezent deţinută în Arestul IPJ Cluj, împotriva încheierii penale nr.607/JDL/17.09.2019 a Tribunalului Cluj. În baza art.275 pct. 4 alin.2 C.pr.pen., obligă pe inculpată să plătească în favoarea statului suma de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 26.09. 2019”, se arată în minuta Curții de Apel Cluj.

Din aprilie 2019 până în septembrie 2019, spun procurorii, Alexandru Faur și Aurica Calman ar fi întocmit, cu diagnostice false, 61 de dosare de pensionare pe caz de boală unor persoane care în realitate sunt sănătoase. Acestea, potrivit unor surse, sunt doar cele dovedite. Alte sute sau chiar mii sunt în verificări în toate comunele din zona Huedin.

Alexandru Faur, medic specialist în Expertiză Medicală a Capacității de Muncă din județul Cluj, a fost prins în flagrant în timp ce primea o șpagă de 700 de lei. Atât costa, se pare, parafarea unor documente care transformau un om apt de muncă în inapt și astfel se încadra perfect la pensie de boală sau pensie „specială” cum este cunoscută această formă ajutor în comunele clujene, în special cele din zona Huedin.

Una dintre intermediarele medicului, Aurica Calman, din comuna clujeană Negreni, este și ea parte în dosar. Cei doi, medicul și intermediara, au fost reținuți de polițiști, inițial, pentru 24 de ore. Aurica Calman a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, iar medicul Alexandru Faur a fost plasat sub control judiciar. În sarcina medicului s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată, iar în sarcina intermediarei s-a reținut infracțiunea de trafic de influență în formă continuată, cumpărare de influență și dare de mită. Rețeaua este una extinsă și vor fi audiate mai multe persoane, precizează surse judiciare.

Citește și … Rețeaua pensiilor „speciale” din Cluj, a bolnavilor închipuiți, spartă de DNA și DGA. Medicul Alexandru Faur și intermediarii săi, în fața oamenilor legii
Citește și … VIDEO – Mama Auricăi intermediara rupe tăcerea în dosarul pensiilor de invaliditate: „Mai sunt și alții da’ să-i caute DNA-ul…”. Unii localnici confirmă
Citește și … Date noi de la DNA: Aurica intermediara și medicul șpăgar Alexandru Faur au contribuit la pensionarea ilegală a peste 60 de persoane doar în 2019

Iată Referatul cu propunere de arestare preventivă a Auricăi Calman.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata