Take a fresh look at your lifestyle.

Județul Cluj este pe ultimul loc în țară la rata cazurilor pozitive de COVID-19

0

Numărul îmbolnăvirilor cu Covid-19 a crescut și la Cluj în ultimele zile. Sâmbătă, s-au înregistrat 13 cazuri, cele mai multe din perioada recentă. Un număr mare pentru județul Cluj care este pe ultimul loc în țară la rata cazurilor pozitive.

Explicația constă în numărul mare de teste efectuate zilnic la Cluj. Raportul dintre acestea și numărul de îmbolnăviri este cel mai mic din țară. În această perioadă se efectuează până la 1.300 de teste pe zi.

De la începutul pandemiei au fost prelucrate peste 70 de mii de probe. Unul dintre motivele pentru care numărul de îmbolnăviri se menține scăzut este faptul că se respectă măsurile impuse în spațiile publice. De asemenea, în weekend polițiștii au efectuat mai multe razii în oraș, în mijloacele de transport de comun, la terase și la săli de jocuri, pentru a verifica respectarea regulilor.

În spitalele din Cluj-Napoca sunt internate acum 90 de persoane, iar la Terapie Intensivă sunt 11 pacienți. Din fericire, nu există focare, cazurile din ultima perioadă fiind izolate. Autoritățile dau asigurări că cele două spitale dedicate COVID din Cluj-Napoca pot face față numărului de pacienți.

La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello, una dintre instituțiile care tratează pacienții cu Covid-19, săptămâna trecută a fost atinsă capacitatea maximă a secției de Terapie Intensivă.

Prefectul județului Cluj spune însă că între timp situația s-a remediat și că sunt suficiente locuri la Spitalul de Boli Infecțioase.

Citește și … FOTO – Oamenii legii n-au respectat regulile. Cum s-au infectat angajații IPJ Cluj cu coronavirus și cine sunt vinovații. TENTATIVĂ de mușamalizare din partea conducerii?

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata