Take a fresh look at your lifestyle.

Judeţul Cluj, protocol de colaborare cu judeţul Hajdu-Bihar, Ungaria

0

10606541_822412377779631_5923920769087040231_nLa finalul săptămânii trecute, o delegaţie a Consiliului Judeţean Cluj condusă de vicepreşedintele instituţiei cu atribuţii delegate de preşedinte,  Vákár István, a întreprins o vizită de lucru în judeţul Hajdu-Bihar din Ungaria, ocazie cu care a fost semnat protocolul de cooperare cu reprezentanţii acestei regiuni vecine.

În primul rând doresc să mulţumesc tuturor consilierilor judeţeni implicaţi în acest proiect, indiferent de partidul sau alianţa din care aceştia au făcut parte, şi care au înţeles faptul că interesul judeţului Cluj primează. Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să parafăm protocolul de cooperare cu Hajdu-Bihar întrucât acesta este unul dintre cele mai dezvoltate judeţe din Ungaria, iar în ceea ce priveşte domeniile de interes am regăsit foarte multe elemente comune, care se regăsesc în dezvoltarea cu prioritate a agriculturii şi turismului. Consider că acest protocol este un prim pas în cadrul unei colaborări viitoare pe care ne-o dorim de succes, a declarat Vakar Istvan.

În conformitate cu prevederile acestui protocol de coolaborare, administraţiile locale din cele două judeţe se angajează să colaboreze  în mai multe domenii, precum: dezvoltarea sectorului IMM, schimbul de know-how în sectoarele agricol (bioagricultură), industrie, servicii şi industrie manufacturieră, schimbul de informaţii şi experienţă în domeniul proiectelor şi programelor de dezvoltare a microregiunilor şi judeţelor, precum şi în cel al reducerii efectelor social-economice ale şomajului. Un punct important al obiectivelor acestui protocol l-a constitut sprijinul reciproc în relaţiile cu partenerii din Uniunea Europeană în contextul întocmirii de proiecte şi a utilizării fondurilor Uniunii Europene, inclusiv posibilitatea unor proiecte comune. Alte domenii de interes comun în care cei doi parteneri au convenit să coopereze sunt învăţământul (schimb de studenţi şi delegaţii ştiinţifice), cultura (schimbul de ansambluri artistice, organizarea de expoziţii şi alte forme de manifestări culturale), turismul şi sportul (promovarea şi sprijinul în organizării de expoziţii, târguri, concursuri sportive, etc.

Reamintim în acest context faptul că această nouă relaţie de colaborare se adaugă celorlalte înfrăţiri pe care Judeţul Cluj le are deja încheiate cu Departamentul Allier din Franţa, Provinciile Parma, Trento, Veneto şi Terni din Italia, Provincia Shandong din China, Voievodatul Malopolska din Polonia, precum şi cu Judeţele Fejer şi Baranya din Ungaria, înfrăţiri concretizate într-o bună şi continuă colaborare.

Înţelegerea de cooperare între Judeţul Cluj din România şi Judeţul Hajdu-Bihar din Ungaria a fost aprobată de plenul Consiliului Judeţean Cluj prin Hotărârea de Consiliu Judeţean nr. 163 din 28 mai 2014.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata