Take a fresh look at your lifestyle.

Klaus Iohannis, declarație după primele consultări cu partidele pe tema justiţiei din România

0

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi seara, 11 aprilie, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă.

„Bună seara! Am avut astăzi o serie de consultări cu reprezentanţii partidelor politice pe tema justiţiei din România. Am primit, în această după-amiază, delegaţia Partidului Naţional Liberal, delegaţia USR, delegaţia PMP, delegaţia UDMR şi delegaţia minorităţilor naţionale.

Am discutat, evident, despre situaţia justiţiei. Toţi cei prezenţi astăzi s-au arătat îngrijoraţi de evoluţia din zona justiţiei. Le-am spus direct că, după părerea mea, acest asalt al PSD asupra justiţiei, asalt care durează de mai bine de doi ani, trebuie să primească un răspuns din partea românilor.

Iar acest răspuns este, evident, un referendum.

Toţi participanţii din această după-amiază, repet – Partidul Naţional Liberal, USR, PMP, UDMR, reprezentanţii minorităţilor naţionale care au participat -, toţi au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum. Toţi au fost de acord că oamenii trebuie încurajaţi să participe la acest referendum.

Acest lucru, sigur, mă bucură. Intenţia mea de a organiza un referendum, împreună cu europarlamentarele, am făcut-o cunoscută din urmă cu câteva săptămâni şi, între timp, am trimis scrisoarea de consultare Parlamentului. Aştept, în termenul legal, un răspuns din partea Parlamentului României.

Am abordat şi alte teme, cu care au venit delegaţiile. Au fost consultări care s-au desfăşurat într-o atmosferă foarte bună şi cel mai important rezultat de astăzi este că toţi cei care au participat îşi doresc, ca şi mine, un referendum.

Eu cred că românii au dreptul să dea un răspuns acestui asalt pesedist asupra justiţiei şi mai cred că, indiferent de opţiunile politice ale unui român care are dreptul să meargă la alegeri, cu toţii îşi doresc, cu toţii ne dorim o Românie cu o justiţie independentă, o justiţie dreaptă, o justiţie scoasă de sub influenţa politicului.

Am discutat cu reprezentanţii care au venit astăzi la Cotroceni şi despre temele pe care le-am înaintat Parlamentului. Toată lumea a fost de acord că sunt teme de actualitate din justiţia românească.

Evident că am purtat discuţii, când a fost cazul, şi despre alte teme pe care au dorit unele delegaţii să le aducă în discuţie, însă aceste teme au fost înaintate Parlamentului, acestea sunt temele pe care le-am ales, şi imediat după ce voi primi răspunsul Parlamentului, voi formula întrebările pentru referendum.

Eu vă mulţumesc şi vă doresc o seară bună!”.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata