Take a fresh look at your lifestyle.

La ordinul prefectului, pompierii au verificat cluburile din Cluj-Napoca. Dezastru și multă neglijență au descoperit

0

exctinctorÎn prezenţa prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, la Palatul Administrativ Cluj a avut loc luni, 9 noiembrie 2015, o şedinţă operativă cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control din teritoriu, instituţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi a Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj pe tema acţiunilor de verificare şi evaluare a respectării normelor legale în vigoare în cazul spaţiilor care presupun aglomerări de persoane – cluburi, baruri, discoteci, restaurante, cafenele, spaţii de distracţie.

Instituţia Prefectului – judeţul Cluj aduce la cunoştinţa opiniei publice rezultatele controalelor efectuate de către reprezentanţii celor două structuri mai sus menţionate, cu precizarea că acţiunile de verificare continuă conform planului de acţiune.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Cluj a organizat, în perioada 7 – 9 noiembrie, un control la 26 de obiective – cluburi, baruri, cafenele, restaurante din municipiul Cluj-Napoca. Reprezentanţii ISU Cluj au aplicat 13 amenzi, valoarea totală fiind de 75.500 lei.

Principalele deficienţe constatate au fost cele privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, existenţa şi funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, în opt situaţii reprezentanţii localurilor verificate trebuie să se prezinte, în zilele următoare, la ISU Cluj pentru finalizarea controalelor.

Potrivit datelor furnizate de către inspectorii de la Protecţia Consumatorului au fost verificate 45 baruri, cluburi, discoteci şi cafenele din municipiul Cluj-Napoca. Au fost aplicate sancţiuni cuprinse între 300 – 5000 lei, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 50.600 lei şi au existat 18 decizii de suspendare de activitate în rândul agenţilor economici verificaţi (lipsă extinctoare, lipsă ventilaţie sau necorespunzătoare, lipsă delimitare spaţiu fumători / nefumători, lipsă autorizaţie etc).

De asemenea, în paralel cu aceste acţiuni, reprezentanţii ITM Cluj efectuează controale la firmele care comercializează materiale pirotehnice pentru a evita eventuale incidente, dată fiind apropierea sărbătorilor de iarnă când acestea sunt folosite mai des. Instituţia Prefectului – judeţul Cluj urmăreşte finalizarea tuturor acţiunilor de verificare, a modului de asigurare a măsurilor de securitate la incendiu în locaţii care găzduiesc evenimente culturale, în unităţile de învăţământ şi în spaţii care presupun aglomerări de persoane.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata