Take a fresh look at your lifestyle.

LEGE ŞOC! Locatarii ar putea fi obligaţi să folosească acelaşi sistem de încălzire ca vecinii lor

0

caloriferGuvernul are în plan o lege şoc: vrea să îi forţeze pe locatarii blocurilor să folosească acelaşi sistem de încălzire cu al vecinilor lor. Astfel, asociaţiile de locatari vor avea menirea de a decide dacă în blocul lor se optează pentru încălzire individuală sau centralizată.

Locatarii nu vă cu ochi buni acestă lege şi spun că fiecare om trebuie sa decidă singur dacă se deconectează de la încălzirea centralizată şi optează pentru cea individuală, sau invers. Faptul că vor fi obligaţi să folosească tot blocul acelaşi sistem de incălzire, centralizată sau individuală, îi revoltă pe oameni.

”În condiţiile în care cei care şi-au montat centrale au cheltuit în jur de 10.000 de lei, acum să facă aceeaşi operaţiune, înseamnă să îi coste încă 5.000-6.000 de lei. Vă dau un exemplu cu o scară de bloc unde sunt 20 de apartamente. Sunt 2-3 pe centrală şi restul cu încălzire comună. Cei 2-3 nu îi pot obliga pe ceilalţi să se branşeze la centrala de apartament, iar ceilalţi nu îi pot obliga pe cei cu centrală să revină la sistemul de încălzire comun”, a declarat Eugen Berceanu, expert în administrarea imobilelor, citat de România TV.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata