Take a fresh look at your lifestyle.

Locuitorii din Israel nu mai trebuie să poarte mască de protecție în aer liber, iar toate școlile din țară s-au redeschis

0

Restricțiile și măsurile de intervenție nefarmaceutice (purtarea măștii, distanțarea fizică etc.) alături de o campanie de vaccinare în masă fără precedent au condus la o scădere constantă și semnificativă a cazurilor noi de infecție.

După ce aproape 60% din populație a fost vaccinată cu regim complet, Israel a eliminat duminică, 18 aprilie, obligativitatea purtării măștii în spații deschise iar școlile au revenit la un program normal pentru toți elevii.

Chiar dacă și alte restricții au fost ridicate în ultima perioadă, numărul de cazuri confirmate de infecție cu SARS-CoV-2 a continuat să scadă, menținându-se constant de peste 10 ori mai mic în populația vaccinată.

După ce în ianuarie a depășit și 10.000 de cazuri noi de infecție pe zi, Israel înregistrează acum sub 200. Scăderea numărului de persoane susceptibile din populație contribuie la reducerea circulației virusului, permițând ridicarea măsurilor de restricție.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata