Take a fresh look at your lifestyle.

Lucrări de întreținere pe drumul județean 109V Pădureni – Satu Lung

0

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică ce vizează drumul județean 109V Pădureni – Satu Lung, ca parte a programului anual de îmbunătățire a infrastructurii rutiere a județului.

Sunt lucrări extrem de importante pentru locuitorii din zonă întrucât drumul județean 109V asigură legătura directă cu zona metropolitană, pe direcția Chinteni – Cluj-Napoca. Lucrările constau în reciclare in situ, respectiv așternerea unui strat de balast cu cilindrare şi reciclarea cu adaos de ciment și lianți în grosime de 15 centimetri din stratul de balast pe sectorul de drum în lungime de aproximativ 3 kilometri cuprins între pozițiile 8+355 şi 11+100. După stabilizarea stratului de balast, lucrările vor continua cu așternerea de covor asfaltic cu grosimea de 6 centimetri.

Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrările de întreținere este de peste 7 kilometri, mai exact de la kilometrul 8+355 până la kilometrul 15+390, în condițiile în care, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 11+100 și kilometrul 15+390 sunt prevăzute lucrări de scarificare și reprofilare a drumului cu adaos de piatră şi cilindrare, eliminarea gropilor prin acoperirea cu material pietros-balast cu cilindrare, tăieri și completări de acostamente, curățarea șanțurilor și rigolelor precum și desfundarea podețelor. În această fază, a fost deja așternut stratul de balast pe o lungime de peste doi kilometri.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata