Take a fresh look at your lifestyle.

Mai multe instituții cu atribuții de control, razii anti COVID-19 în județul Cluj

0

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, polițiștii municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Cluj, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj şi ai Inspectoratului Teritorial de muncă Cluj,  au continuat, în cursul zilei de ieri, acțiunile desfășurate în scopul prevenirii și limitării efectelor virusului Covid-19.

În cadrul activităţilor desfăşurate pe timpul zilei a fost verificat modul în care sunt respectate restricțiile și măsurile de protecție în zonele cu aglomerări de persoane, parcuri, societăți și centre comerciale.

Au fost legitimate 223 de persoane şi au fost verificate 50 de societăţi comerciale.

În intervalul orar 23.00-01.00, forţele de ordine au acţionat în vederea respectării restricţiilor de circulaţie, fiind controlate peste 30 de autoturisme.

Astfel, în urma activităților de control desfășurate de polițiști, în colaborare cu jandarmi și polițiști locali, au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR BIROULUI RUTIER CLUJ-NAPOCA

În perioada 14-15 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au desfășurat o acțiune pe raza de competență în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, dar și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere generate de viteza neregulamentară.

Acțiunea a vizat totodată verificarea respectării măsurilor de protecție pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19 în mijloacele de transport persoane.

Astfel, în urma activităților de verificare efectuate de polițiști, au fost aplicate 45 de sancțiuni.

Pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 39 de sancțiuni în conformitate cu OUG 195/2002 R în valoare de 10.730  lei. În acest context, polițiștii rutieri au reținut 2 permise de conducere.

De asemenea, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale ca urmare a abaterilor aduse normelor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. 

***

ACŢIUNI ÎN MUNICIPIUL CÂMPIA TURZII ŞI COMUNELE ARONDATE

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, împreună cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au acţionat în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dar şi pentru impunerea respectării normelor de circulaţie pe drumurile publice de pe raza de competenţă.

Acţiunile s-au desfăşurat în perioada 14 – 15 noiembrie a.c., în municipiul Câmpia Turziii şi comunele arondate.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 146 de persoane şi au fost verificate 63 de vehicule şi 21 de mijloace de transport în comun.

Poliţiştii au verificat respectarea prevederilor legale de către operatorii economici de pe raza de competenţă şi spaţiile susceptibilie de a forma aglomerării de persoane.

Totodată, în cadrul acţiunilor, au fost verificate 230 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Urmare a neregulilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 41 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, pentru nerespectarea preverilor legale impuse pe perioada stării de alertă, 22 de persoane au fost sancţionate contravenţional, conform Legii 55/2020. Pentru abateri ale normelor rutiere, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, conform OUG 195/2002R., iar pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, o ordinii şi linisitii publice, s-a impus aplicarea a 5 sancţiuni contravenţionale, conform Legii 61/1991R.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA DEJ

În perioada 14-15 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej și Secției 5 Rurale, alături de polițiști locali, au desfășurat mai multe acțiuni în sistem integrat în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirii și combaterii efectelor virusului Covid-19, verificarea respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu sau carantinare, dar și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Astfel, forțele angrenate au legitimat 225 de persoane și au verificat un număr de peste 150 de autovehicule.

Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.145 de lei. Dintre acestea, 30 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor prevăzute de OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, 17 persoane au fost sancționate pentru încălcări aduse prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, iar alte 4 persoane au fost sancționate ca urmare a încălcării unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata