Take a fresh look at your lifestyle.

Maiorul Cosmin Covaciu, jandarmul clujean decorat de Armata SUA

0

Maiorul Cosmin Covaciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a fost recompensat recent de Armata Statelor Unite ale Americii, ”Meritorius Service Medal”, aceasta fiind cea mai înaltă distincţie militară americană acordată trupelor aliate. Distincția i-a fost înmânată în cadrul activității de evaluare a Jandarmeriei Române, pentru anul 2019.

 Cu aceeași ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a înmânat jandarmului clujean “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război”.

Aflat la cea de-a doua sa misiune internațională, maiorul Cosmin Covaciu a participat în perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea  NATO Resolute Support, în teatrul de operații Afganistan.

În calitate de consilier al instructorilor implicați în pregătirea poliției afgane, ofițerul  s-a făcut remarcat prin capacitatea deosebită de  rezolvare a problemelor, prin inițiativă și dăruire, acțiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă. ȘTIREA CONTINUĂ, MAI JOS!

Din anul 2016, maiorul Cosmin Covaciu este comandantul Detașamentului de Jandarmi Gherla-Dej.

Motto-ul său este ,,Vorbele bune pot fi scurte și repede rostite, dar ecoul lor este nesfârșit”.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata