Take a fresh look at your lifestyle.

Mașini blocate în trafic și interdicții pentru șoferi. Noi ”obligații” pentru conducătorii auto

0

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) anunță că începând de duminică, 20 mai, șoferilor care nu înregistrează contractul de vânzare-cumpărare al autoturismului li se suspendă dreptul de a circula. De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dispus o altă măsură care dă fiori reci participanților la trafic. Șoferilor prinși în trafic cu ITP-ul expirat li se vor aplica amenzi, li se vor confisca plăcuțele, iar mașinile nu vor mai putea fi deplasate, decât prin împingere sau pe platforma.

Suspendarea dreptului de a circula pe drumurile publice se aplică șoferilor temporar până în momentul în care cumpărătorul reușește să își declare autoturismul. Situația este similară și în privința aplicării sancțiunilor cu privire la lipsa ITP-ului. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o noua inspecție tehnica periodică. Certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliția rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

”Noua ordonanţă de urgenţă îi determină pe conducătorii auto să îşi înscrie mai repede autoturismele faţă de cu o făceau anterior. În ceea ce privește blocarea autoturismelor din cauza lipsei Inspecției Tehnice Periodice, pentru dispunerea măsurilor, poliţistul se va asigura că vehiculul este scos de pe partea carosabilă. Sancțiunile care vin să corijeze conduita conducătorului auto sunt 9-20 de puncte amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei, reţinerea certificatului de înmatriculare şi reţinerea plăcuţelor. În ambele cazuri de reţinere, dovada este emisă fără drept de a conduce”, se arată într-un comunicat al DRPCIV.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata