Take a fresh look at your lifestyle.

Mergi în Grecia de Revelion? Trebuie să știi că sunt probleme

0

greciaMinisterul Afacerilor Externe informează cetăţenii care se deplasează pe teritoriul Greciei asupra faptului că, la data de 30 decembrie, Autoritatea Meteorologică Elenă a emis un comunicat privind înrăutățirea stării meteorologice de pe teritoriul acestei ţări.

Astfel, se anunță căderi masive de zăpadă atât  în zonele de munte dar și de câmpie, în special în Nordul și Estul Greciei, furtuni puternice în Marea Egee și scăderi mari ale temperaturii.

Căderi abundente de zăpadă vor avea loc în cursul acestei zile în regiunea Macedoniei și Thraciei, în insulele din Nord-Estul Mării Egee, în Regiunea Thessalia, Grecia Centrală și de Est, inclusiv în Provincia Attica, în insulele Sporade, în Insula Evia și în Peninsula Peloponez.

De asemenea, se vor înregistra vânturi şi furtuni foarte puternice  în Marea Egee, în special în insulele Ciclade, Dodecanez, dar și în Creta, acestea având tendința de intensificare în cursul nopții.

Prognoza pentru data de 31 decembrie anunță continuarea și chiar accentuarea acestor fenomene meteo, care se vor diminua începând cu ziua de joi, 1 ianuarie.

Se vor menţine, însă, temperaturile scăzute  în zona de nord.

Până în prezent, autoritățile elene nu au instituit un cod de avertizare.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte atât pagina de internetwww.mae.ro, cât şi site-urile de specialitate, pentru informaţii de călătorie actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă „Călătoreşte în siguranţă”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!” și prin consultarea „Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014” disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata