Take a fresh look at your lifestyle.

Migranți afgani ascunși într-un tir au fost depistați în P.T.F. Siret

0

imigrantiPolițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au depistat doi migranți afgani, ascunși într-un autocamion, care intenționau să treacă ilegal frontiera.

Din cercetări a rezultat că afganii încercau să ajungă într-o țară din Uniunea Europeană.

În data de 21 august a.c., în jurul orei 4,00, pe sensul de ieșire din țară, la P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat la controlul de frontieră cetățeanul ucrainean Ivan C., în vârstă de 59 de ani, conducând un automarfar marca Scania, care circula pe ruta Turcia — Ucraina.

Existând suspiciuni cu privire la transport, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, activitate în urma căreia au fost descoperite ascunse în compartimentul pentru marfă două persoane de origine asiatică.

Cei doi tineri de cetățenie afgană, în vârstă de 19, respectiv 20 de ani au declarat că intenționau să ajungă în mod ilegal într-o țară din Uniunea Europeană.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Conform procedurilor, cetățenii afgani au fost predați Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și stabilirii întregii activități infracționale.

Țigări în valoare de 60.000 lei confiscate de către polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit si ridicat în vederea confiscării, în PTF Șiret și la frontiera verde, cantitatea de 6.550 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 60.000 lei.

*Ieri, 22 august, în jurul orei 13,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, s-a prezentat, pentru a intra în România, cetățeanul ucrainean Artur B., în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, cu număr de înmatriculare specific Poloniei.

La controlul efectuat de către echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali s-a constatat că în spatele banchetei autoturismului se află un locaș special amenajat în care sunt țigări, fapt pentru care a fost efectuat un control amănunțit.

Astfel, au fost descoperite 550 pachete țigări de proveniență ucraineană pe care bărbatul a încercat să le introducă ilegal în țară.

Drept urmare, țigările în valoare de aproximativ 700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, mașina în valoare de 18.000 lei a fost reținută, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Totodată, în ultimele 48 de ore, la nivelul ITPF Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe timpul misiunilor de supraveghere, cantitatea de 6.000 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Marfă, în valoare de 53.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, în continuare sunt efectuate cercetări pentru documentarea activității infracționale.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata