Take a fresh look at your lifestyle.

Mihai Seplecan a fost DEMIS! Cine este noul președinte al Consiliului Județean Cluj

0

Mihai-Seplecan-presedinte-Consiliul-Județean-ClujMihai Seplecan a fost demis de la conducerea Consiliului Județean Cluj, luni după-masă. La CJ Cluj a avut loc o ședință extraordinară plină de scandal. După ce consilierii județeni l-au demis prin vot pe Seplecan, au votat și noul președinte al CJ Cluj. Marius Mânzat a primit 20 de voturi din partea colegilor consilieri, astfel că a fost ales ca nou președinte al Consiliului Județean Cluj.

Marius Mânzat, noul președinte al CJ Cluj
Marius Mânzat, noul președinte al CJ Cluj

Ședința începută luni după-amiaza s-a desfășurat în maximă tensiune, certurile dintre consilierii județeni și incertitudinea cu privire la procedura de vot fiind predominante în cadrul întrunirii. Dintre cei 36 de consilieri județeni, doar 29 au fost prezenți la ședința extraordinară de azi. Printre aceștia și (fostul) președintele Mihai Seplecan, care a susținut un discurs aprins înainte de startul votului, părăsind însă ședința după ce colegii săi au anunțat că procesul de votare poate începe.

Seplecan le-a atras atenția colegilor din Consiliul Județean că demiterea sa din funcție nu se poate face în cadrul unei ședințe extraordinare și a părăsit sala de ședințe. Seplecan a fost susținut de Simona Gagi, secretarul general al județului, care a susținut și ea că demiterea președintelui nu se poate realiza într-o ședință extraordinară, susținând că va acorda aviz negativ acestui proiect de hotărâre,  scrie Someșeanul.

Citește și …
Mihai Seplecan, reacție după demiterea lui din funcția de președinte al CJ Cluj. Cum a atacat decizia consilierilor județeni

A urmat procedura de vot, una secretă, fiecare dintre consilierii prezenți exprimându-și opțiunea de vot în cabină. În urma numărării buletinelor de vot, 25 dintre cei 29 de consilieri au votat pentru demiterea lui Mihai Seplecan, asta în condițiile în care era nevoie de 24 de voturi pentru acest scop.

După ce ”l-au demis” pe Seplecan, consilierii județeni au introdus pe ordinea de zi a ședinței un alt proiect de hotărâre, pentru alegerea noul președinte al CJ Cluj. Astfel, PNL l-a propus pe Marius Mânzat, fostul președinte al PNL Dej, iar PSD l-a propus pe Vasile Sălătioan.

foto: ziuadecj.realitatea.net

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata