Take a fresh look at your lifestyle.

Militarii francezi, alături de cei români la parada de Ziua Națională a României

0

Militarii francezi, alături de cei români la parada de Ziua Națională a RomînieiLa fel ca și anul trecut, Armata franceză va avea onoarea să participe activ la festivitățile de sărbătorire a Zilei naționale a României, la data de 1 decembrie 2014.

Un număr de 30 de militari francezi din regimentul 40 artilerie vor defila la București, alături de forțele armate române, sub comanda domnului locotenent-colonel Pierre Boyer, locțiitorul comandantului lor de regiment.

Regimentul 40 artilerie aparține celei de-a doua brigăzi blindate. Numără 900 de persoane, bărbați și femei și are sediul în orașul Suippes (din regiunea Champagne-Ardennes din estul Franței).

Dotat cu materiale moderne și diverse, ca de pildă radarul de supraveghere RASIT, autotun CAESAR, autotun blindat AUF1 și aruncătoare de grenade de 120 de milimetri, regimentul participă la misiuni ale forțelor terestre franceze, atât în operațiuni externe cât și pe teritoriul național francez.

În prezent, o parte a regimentului este dislocat în Mali (operațiunea Barkhane) și în Gabon în cadrul dispozitivului francez prepoziționat în Africa. Un alt detașament a revenit în urmă cu două săptămâni din Republica Centrafricană, unde a sprijinit trupele la sol și a ghidat acțiunile aeriene în cadrul operațiunii Sangaris.

Regimentul 40 de Artilerie, cu un efectiv de 900 de militari, bărbați și femei, este format din patru baterii de tir, o baterie de comandament și logistică, brigada nr.2 de informații militare dar și o baterie de rezervă, ceea ce îl face să fie regimentul de artilerie cel mai puternic al forțelor terestre.

Regimentul 40 de Artilerie este singurul regiment dotat cu sistemul de artilerie 155 AUF1 TA, mortiere de 120mm și cu un camion echipat cu un sistem de artilerie CAESAR, fiind unicul regiment AUF1 al Forțelor terestre. Această particularitate îi permite să îndeplinească diferite misiuni în numeroase teatre de operațiuni pretutindeni în lume, în Liban, în Afganistan, în Kosovo, în Ciad, în Emiratele Arabe Unite, în Mali și în Republica centrafricană.

Mândrindu-se cu o vechime de 120 de ani și cu trecutul său glorios, este unul dintre regimentele de artilerie franceză cu cele mai multe decorații și regimentul de artilerie cel mai implicat în diferite operațiuni.

Drapelul regimentului 40 de artilerie a fost primit în mai 1895.

A participat pe frontul din Primul război mondial și după sfârșitul primei conflagrații a primit 5 distincții din ordinul armatei și din ordinul corpurilor de armată. Este regimentul artileriei franceze care a primit cele mai multe decorații.

Are inscripționat cu litere de aur pe mătase, numele bătăliilor în care s-a distins:

ˇ Marna 1914

ˇ Champagne 1915

ˇ Verdun 1916 /1917

ˇ Aisne 1917 /1918

ˇ Reims 1918

La începutul celui de-al doilea Război mondial, regimentul obține o nouă distincție, astfel că drapelul regimentului 40 are inscripționat un nou nume al bătăliei în care s-a făcut remarcat:

ˇ Flandres 1940.

După victorie, drapelul regimentului 40 are inscripționate alte două noi nume:

ˇ Paris 1944

ˇ Strasbourg 1944

Pentru participarea la cele două campanii în Afganistan în 2009 și apoi în 2012, drapelul regimentului 40 obține o nouă distincție în ordinul corpului de armată în aprilie 2013, fiindu-i atribuită crucea militară cu o stea de argint aurit.

Sunt atașate de mânerul său:

ˇ Eghileții în culorile medaliei militare cu două motive decorative (1914 /1918 — 1939 /1945)

ˇ Crucea de război din 1914 /1918 cu 5 ramuri de palmier și o stea

ˇ Crucea de război din 1939 / 1945 cu 3 ramuri de palmier

ˇ Crucea militară cu o stea din argint aurit

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata