Take a fresh look at your lifestyle.

Minifotbalul românesc revine după o pauză de aproape doi ani

0

Minifotbalul românesc revine după o pauză de aproape doi ani de zile. De vineri până duminică, la Oradea, au loc jocurile contând pentru Supercupa României, turneu de calificare pentru Campionatul Naţional.

Prima competiţie oficială de minifotbal, organizată sub egida Federaţiei de Minifotbal din România, are loc începând de vineri, 4 iunie, la Oradea, pe Baza Sportivă Tineretului şi Baza Sportivă AEK. Amatorii de minifotbal, participanţi la această competiţie, vor trebui să respecte cel mai recent protocol emis de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului, care prevede teste antigen sau PCR pentru toţi cei care nu au trecut de cel puţin 10 zile prin schema completă de vaccinare anti Covid-19.

48 de echipe se vor afla la starul competiţiei, din toate colţurile ţării, ele fiind împărţite în 16 grupe. Nu lipseşte campioana României en titre, Nova Vita Târgu Mureş, finalistă şi a EMF Champions League în urmă cu 2 ani. Primele două clasate din fiecare grupă vor face pasul spre faza 16-imilor de finală, în timp ce pentru echipele clasate pe locul 3 în fiecare grupă, este rezervată competiţia de consolare ‘Cupa Fortuna Sports’.

Miza competiţiei, în afara trofeului, o reprezintă clasarea pe unul dintre primele 15 locuri, calificante la Campionatul Naţional de la Râmnicu Vâlcea, din perioada 1-3 iulie. Acolo este calificată deja campioana locală, FC Boromir, iar jocurile urmează să aibă loc la Arenele Traian, într-o bază modernă.

Competiţiile naţionale, organizate de FMR, vor continua în această vară, în plan fiind şi Campionatul Naţional al Firmelor şi Instituţiilor dar şi cel de Old Boys, rezervat jucătorilor trecuţi de 40 de ani.

La nivel european, EMF organizeză la începutul lunii septembrie, în Italia, Liga Campionilor iar la finele lunii octombrie, Campionatul European de Minifotbal în Slovacia, la Kosice. România, vicecampioana Europei de la ultima ediţie, Ucraina 2018, va fi una dintre cele 24 de ţări participante. Tot în această toamnă, la început de octombrie au loc şi meciurile contând pentru EMF Business Cup, competiţie rezervată firmelor şi instituţiilor, în Antalya, Turcia.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata