Take a fresh look at your lifestyle.

Minoră CONDAMNATĂ pentru apel fals la 112

0

O minoră în vârstă de 14 ani, din Zalău, care a mobilizat zeci de polițiști cu un apel fals, a fost trimisă în judecată. Tânăra a fost acuzată că a indus în eroare autorităţile, iar judecătorii au decis condamnarea fetei, relatează Realitatea PLUS. Judecătoria Zalău a decis condamnarea fetei cu măsura educativă a asistării zilnice.

Apelul care a pus pe jar poliția din Zalău a fost dat în martie, anul trecut, puțin după ora 19:00. Adolescenta de doar 14 ani a sunat la 112 „de plictiseală”, după cum chiar ea a mărturisit ulterior, susținând că este sechestrată de un bărbat necunoscut, care a violat-o.

Poliția s-a mobilizat cu toate forțele din dotare, însă ce au descoperit nu le-a venit să creadă. Adolescenta a afirmat că a efectuat acel apel la 112 deoarece se plictisea și dorea să se distreze. După efectuarea apelului, ea a închis telefonul mobil pentru a nu mai putea fi contactată de polițiști. În cursul aceleiași seri, fata a povestit surorii iubitului său, de pe telefonul căruia a apelat 112, despre „gluma” făcută.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au dispus trimiterea în judecată a adolescentei de 14 ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

Potrivit Codului Penal, „măsura educativă a asistării zilnice constă în obligația minorului de a respecta un program stabilit de Serviciul de Probațiune, care conține orarul și condițiile de desfășurare a activităților, precum și interdicțiile impuse minorului”.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata