Take a fresh look at your lifestyle.

Mircea Geoană atacă UDMR, după declaraţiile făcute de Kelemen Hunor la Cluj

0

mircea-geoanaUDMR trebuie să înceteze acest joc electoral periculos, transmite Mircea Geoană. Acesta mai spune că declaraţiile făcute în ultima perioadă de liderii UDMR capătă accente periculoase. Geoana face un apel către maghiari şi le transmite înceteze şi să reziste tentației facile de a folosi un context internațional complicat pentru promovarea unor obiective nerezonabile, nerealiste și de neacceptat.

„Discuția asupra unei autonomii a așa-zisului Ținut Secuiesc capătă accente periculoase. România a fost și este patria tuturor cetățenilor săi, indiferent de etnia lor. Prosperitatea și demnitatea tuturor cetățenilor României nu se poate realiza prin exacerbarea a ceea ce ne separă, ci a ceea ce ne unește.

Statul român a făcut eforturi serioase pentru a acorda drepturi tuturor minorităților care conviețuiesc pașnic astăzi pe teritoriul României. Însă, Constituția României chiar de la art. 1 menționează foarte clar: „România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”. Dintr-un partener important pe drumul democratizării și europenizării României, UDMR riscă să se izoleze pe scena politică internă și internațională. Dacă deschidem cutia Pandorei, efectele pot fi greu cuantificabile”, a transmis Mirgea Geoană.

Vezi ce a declarat Kelemen Hunor, la Cluj – Kelemen Hunor vrea vrea şi Ţinut Secuiesc şi sprijin de la România

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata