Take a fresh look at your lifestyle.

Negocierea unui procuror clujean cu un inculpat. Un polițist a înregistrat discuția fără mandat

0

O înregistrare ajunsă la publicația locală INFO Huedin i-a pus pe jar pe Alin Marc și pe un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. Din înregistrare, făcută fără mandat de către șeful Secției 8 Poliție Rurală Huedin – Alin Marc, se poate auzi cum procurorul, acuzatorul într-un dosar penal, îi spune unui inculpat că o convinge pe judecătoarea de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Huedin, să dea o anumită soluție. Inculpatul cu care se poartă negocierile este Todor Manuel, trimis în judecată, în calitate de complice, fiind acuzat că a fost implicat în furtul celor 80.000 de euro din casa omului de afaceri Gheorghe Rauca. Dacă aspectele din acest articol au caracter de ordin penal nu știm. În schimb, comportamentul procurorului și cel al polițistului Alin Marc sunt lipsite de etică. Și nu o spunem noi, ci specialiștii în drept cu care am vorbit înainte de publicarea acestui articol, care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Următorul termen de judecată în dosarul furtului de la Rauca este în 30 septembrie 2020, atunci când cauza ar putea rămâne în pronunțare.

Procurorul încerca, de față cu Alin Marc, să-l convingă pe Todor Manuel să declare în fața judecătorului de drepturi și libertăți că a fost complice la furt. În schimbul mărturiei, procurorul îi spune inculpatului că o convinge pe judecătoare să-i dea o măsură mai ușoară, respectiv arest la domiciliu în locul arestului de la Inspectoratul de Poliție Cluj. Mai apoi, procurorul spune că măsura poate fi revocată și înlocuită cu altă măsură mai ușoară, pentru ca inculpatul să poată ieși la plimbare.

Aceste negocieri s-au purtat chiar înainte de intrarea în sala de judecată cu propunere de arestare preventivă, în februarie 2017, după ce Todor Manuel a fost prins. Inițial, inculpatul a recunoscut fapta și a povestit cum s-a petrecut furtul. Apoi i-a spus procurorului că va declara și în sala de judecată la fel. Ajuns în sala de judecată, Todor Manuel s-a prevalat de dreptul la tăcere, iar judecătorul de drepturi și libertăți l-a lăsat liber, în control judiciar.

Sursa citată a solicitat de la procurorul în cauză un punct de vedere, pe adresa de e-mail a Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, dar acesta nu a răspuns.

Pentru o vizualizare mai bună a stenogramei, dați zoom (măriți) sau întoarceți telefonul pe orizontală.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata