Take a fresh look at your lifestyle.

Noua stare de alertă vine cu o măsură în premieră din mai încoace

0

O nouă lună în stare de alertă vine cu o măsură în premieră din mai încoace! Nu se mai pot organiza nunţi, botezuri și alte petreceri, indiferent dacă sunt în spații deschise sau închise. Iar restaurantele, teatrele și alte alte instituții de cultură vor fi funcția în regim special, în funcție de incidența cazurilor la mia de locuitori din localitatea respectivă.

O parte dintre restricții se vor aplica progresiv, în funcție de incidența cazurilor, dar noua stare de alertă vine și cu câteva interdicții pentru toată lumea.

În schimb, ca element de noutate, masca va fi obligatorie și în exterior acolo unde incidența depășește 3 la mia de locuitori. De asemenea, teatrele, cinematografele și restaurantele vor fi deschise în funcție de numărul cazurilor din fiecare localitate. Dacă la o incidență de sub 1,5 la mie funcționează la jumătate din capacitate, la peste 3 la mie vor fi închise.

Premierul Ludovic Orban a explicat că pe lângă petreceri, și transporturile, mai ales cele organizate către locul de muncă sau cele intra și interjudețene sunt adevărate surse de infecție și a cerut controale drastice.

S-a clarificat și felul în care se stabilește incidența cazurilor: se ia în calcul numărul furnizat de Evidența Populației.

Comitetele județene pentru situații de urgență actualizează săptămânal incidența și, în termen de 48 de ore, iau deciziile care se impun.

Guvernul a mai stabilit că personalul din centrele pentru bătrâni, copii sau persoane cu dizabilități vor fi testate săptămânal, în speranța că va fi prevenită apariția unor noi focare în această zonă.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata