Take a fresh look at your lifestyle.

Noul impozit pentru jocurile de noroc

0
Conținut oferit de: Partener extern. 

La momentul actual, jocurile de noroc din Romania se desfasoara sub reglementari stricte, respectand regulile clare impuse de catre ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc). Printre aceste reglementari intalnim si impozitele aplicate jucatorilor care se distreaza pe platformele de gambling online.

Aceste taxe s-au modificat incepand cu data de 1 August 2022. Din acest motiv, fiecare pasionat de jocuri de noroc ar trebui sa se informeze cu privire la noile impozite ce se aplica. In randurile de mai jos vei citi cateva informatii despre acestea.

Taxe si impozite pentru jocurile de noroc

Odata ce ONJN si-a intrat in rol (in anul 2015) au fost aduse unele modificari legate de organizarea si participarea la jocurile de noroc pe internet. Printre altele, acestea au vizat si taxele pe care jucatorii trebuiau sa le achite pentru a lua parte la astfel de jocuri.

La inceput, cei care se distrau in cadrul jocurilor de noroc, trebuiau sa completeze anual o declaratie privind castigurile obtinute, pentru ca mai apoi sa o depuna la ANAF.

Aceasta declaratie urma sa fie verificata, iar ulterior aceasta insitutie trimitea fiecarui jucator o decizie de plata a impozitului. Problema era ca toata aceasta procedura era anevoioasa si destul de incomoda, iar pasionatii de jocuri de noroc s-au confruntat uneori cu situatii neplacute si cu multa bataie de cap.

La inceputul anului 2018, ONJN a hotarat ca organizatorii de jocuri online sa opreasca direct de la sursa aceste taxe pentru fiecare client in parte.

Acest moment a fost foarte asteptat de catre romani, deoarece au fost scutiti astfel de completarea declaratiilor, de drumurile obositoare pana la ANAF si de orice alta bataie de cap. Plata taxelor incepea asadar sa se faca automat.

Acest lucru se intampla si in prezent, impozitele fiind oprite direct de catre platformele licentiate de gambling. Nu iti ramane altceva de facut decat sa te distrezi in cadrul jocurilor de noroc, deoarece esti scutit de orice grija legata de declararea si plata impozitelor.

Pe site-ul https://top123bet.com/ro/ vei gasi un top al celor mai bune case de pariuri de pe internet la care te poti distra in deplina siguranta.

Stiind acum ca impozitele sunt oprite direct de catre platformele de gambling, ar fi util sa cunosti si care sunt taxele in vigoare:

Taxa la depunere

Aceasta este cunoscuta si sub numele de „taxa de viciu” si se aplica pentru fiecare depunere realizata pe site-urile de jocuri online cu licenta. Valoarea ei este de 2% din suma pe care o vei depune. Astfel, de exemplu, daca alegi sa depui o suma de 1.000 de lei in contul tau, te vei putea distra cu 980 de lei. Acea diferenta de 20 de lei va fi oprita de catre agentie si ulterior va fi directionata catre Statul Roman sub forma de impozit la depunere.

Interesant este faptul ca poti gasi si site-uri licentiate de jocuri de noroc care scutesc pasionatii de aceasta taxa. Practic, in acest caz ea va fi platita din banii organizatorului de jocuri. Asta poate sa constituie un mare avantaj atunci cand vine vorba de sume mai mari depozitate, deoarece vei evita plata unor taxe destul de consistente.

Impozit pentru castiguri

Din 1 August 2022 s-au adoptat schimbari cu privire la impozitele pe castig. Astfel, pentru fiecare retragere pe care o soliciti din contul tau ti se va opri un anumit impozit. Bineinteles, valoarea acestei taxe difera in functie de suma retrasa. Iata care sunt pragurile de impozitare actuale:

  • Retragere de pana la 10.000 lei (inclusiv) – impozit 3% din suma retrasa
  • Retragere intre 10.001 lei – 66.750 lei – impozit fix 300 lei + 20% din suma ce depaseste valoarea de 10.000 lei
  • Retragere de peste 66.750 lei – impozit fix 11.650 lei + 40% din suma ce depaseste valoarea de 66.750 lei.

Trebuie sa stii ca retragerile de la jocurile de noroc nu se cumuleaza, iar aceste impozite sunt aplicate pentru fiecare retragere in parte. Acest lucru reprezinta un mare avantaj atunci cand vine vorba de jocuri de noroc pe internet, deoarece ai posibilitatea de a-ti imparti castigurile mari in mai multe retrageri.

Interesant este ca in cazul in care ai inregistrat un castig mare, poti solicita mai multe retrageri de pana la 10.000 de lei pentru a intra in posesia banilor.

Cu ajutorul aceastei metode vei plati cea mai mica taxa posibila, iar in final vei economisi multi bani, care in caz contrar ar fi fost practic pierduti prin plata unor impozite foarte mari.

Bineinteles, noile modificari ale impozitelor pentru jocurile de noroc se aplica si pentru organizatorii de jocuri, dar si pentru toti cei care sunt implicati in aceasta industrie – producatori de jocuri, servicii de plati, site-uri partenere de promovare etc.

Industria de gambling contribuie semnificativ la economia tarii noastre in momentul de fata, fiindca toate aceste taxe si impozite sunt directionate catre bugetul de stat. Specialistii in economie considera ca aceasta majorare a taxelor va spori veniturile anuale la bugetul de stat cu 500 milioane de lei.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata