Take a fresh look at your lifestyle.

O femeie din Cluj nu mai are voie să posteze poze cu fiicele ei fără acordul fostului soţ. Decizia instanței

0

O femeie din Cluj nu mai are voie să posteze pe Instagram sau pe Facebook fotografii cu cele două fiice ale sale fără acordul fostului soț, în urma unei decizii a instanței. Femeia a fost reclamată de fostul soț, supărat că fosta soţie şi actualul ei iubit postează pe rețelele sociale fotografii şi filmuleţe cu fetele.

Cei doi au divorţat în 2013 şi au custodie comună, însă fetiţele de 7, respectiv 8 ani locuiesc cu mama şi cu iubitul ei.

„În cauză, reclamantul a depus la dosar planşe fotografice care atestă expunerea pe contul de Facebook al pârâtei a minorelor în costum de baie, dar şi filme cu minorele în timp ce acestea îşi desfăşurau programul de somn. Din declaraţiile testimoniale administrate în cauză a rezultat aspectul că aceste fotografii nu au fost postate cu acordul reclamantului, dar acestea au fost şterse de pe conturile de socializare, aspect necontestat de către reclamant”, se arată în motivarea Judecătoriei Cluj Napoca, potrivit DIGI24.

Tatăl fetelor a mai spus că minorele au apărut anul trecut în story-uri pe Instagram când au fost la mare, „în diferite ipostaze, care aduc atingere atât vieţii private, cât şi interesului superior al minorelor”.

Deşi bărbatul i-a cerut fostei soţii şi iubitului ei să mai posteze imagini cu fetiţele, el spune că au refuzat.

Fosta soţie este acuzată că îşi folosește fiicele în scop comercial: „Un alt aspect pe care îl apreciază de gravitate deosebită este utilizarea imaginilor minorelor de către mama lor în scopul obţinerii de profit. (…) Folosind platforme de socializare aceasta îşi promovează produsele folosind fotografii cu minorele fără să aibă un accept prealabil din partea reclamantului, prin organizare de sesiuni foto profesionale”.

În replică, mama fetelor spune că, de fapt, reclamantul nu vrea să accepte relaţia cu noul iubit: „Ştie că pârâtul (iubitul, n.r.) petrece mult timp cu minorele, că le acordă o atenție deosebită, inclusiv le pregăteşte micul dejun, petrec timp împreună cu familia mea și minorele, vizitează diverse rude din partea sa și au activități, fapt foarte deranjant pentru reclamant”.

„Se încearcă doar şicanarea, pe fondul geloziei şi nicidecum pentru protejarea interesului superior al copilului”, mai spune femeia.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata