Take a fresh look at your lifestyle.

”O poveste japoneză” a câștigat marele premiu al Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete de la Cluj

0

A 17-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” s-a încheiat, iar premiul pentru cel mai bun spectacol a fost câștigat de artiștii Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, pentru reprezentația „O poveste japoneză”.

Același spectacol a primit și Premiul pentru regie, acordat Irinei Niculescu. În plus, Premiul de mânuire i-a fost acordat Lilianei Mavriș-Vârlan, pentru rolurile din același spectacol. Povestea originală care a stat la baza adaptării scenice este marcată de mitologia japoneză, în care trei femei puternice sunt adesea prezente.

„Ele reprezintă anotimpurile vieții și exprimă profunzimea relației dintre om și natură. Rolul lor este acela de a iniția și de a ghida eroul, fără a-și pierde dimensiunea pământeană și umorul. Povestea luptătorului de sumo Yoneyama și a lui Marume insuflă o atmosferă de seninătate și fericire. Parcursul inițiatic al celor doi eroi constă în călătoria lor, unul spre celălalt”, a explicat Irina Niculescu.

Premiul pentru scenografie a fost acordat spectacolului ”The Adventures of Hotzenplotz”, susținut de Teatrul „Bóbita” din Pecs, Ungaria. Premiul pentru muzică ex aequo a mers către spectacolele Exuvia, (‘T Magisch Theatertje, Maastricht, Olanda) și „Aventurile lui Hotzenplotz” (Teatrul „Bóbita” din Pecs, Ungaria).

Premiul pentru dramaturgie i-a revenit Emei Stere, pentru scenariul spectacolului Muzicanții din Bremen, prezentat de Teatrul de Animație „Țăndărică” București. Premiul pentru păpuși a fost acordat pentru spectacolul „Fiul muzicantului și dracii”, suținut de Teatrul de Păpuși Brighella, Trupa “Harag Gyorgy” din Satu Mare.

Premiul pentru interpretare i-a revenit artistei Stéfán Bodor Mária, pentru rolurile interpretate în spectacolul ”Prințul Fericit” (Teatrul „Szigligeti”, Trupa „Lilliput” Oradea). A mai fost acordată o Diplomă pentru mișcare scenică reprezentației Lights Souls – Quartet Dekru din Ucraina și o Diplomă pentru expresivitatea ludică pentru spectacolul Opera Opaque, susținut de Plexus Polaire, Franța.

Nu în ultimul rând, juriul Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete Puck, ediția 2018, a hotărât acordarea următoarelor premii:
Premiul special „Mona Marian” – Exuvia, ‘T Magisch Theatertje, Maastricht (Olanda).
Premiul special „Kovács Ildikó” – Unpublished Novel, Uniunea Independentă a Păpușarilor „Nike” din Tbilisi (Georgia).

Ediția a 17-a a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” a avut loc la Cluj-Napoca între 15 și 19 octombrie.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata