Take a fresh look at your lifestyle.

O tânără psiholog, absolventă a două facultăți, s-a aruncat de pe un bloc din Mărăști și a murit pe loc. Ce motive a avut aceasta

3

Ligia-Blidaru-sinucidere-clujSINUCIDERE – Ligia Blidaru, o tânără de 28 de ani originară din Iaşi, dar care absolvise Psihologia şi Studiile Europene la Cluj, iar acum era doctorand în psihologie, s-a sinucis în noaptea de vineri pe sâmbătă. Aceasta s-a aruncat de pe un bloc din cartierul clujean Mărăşti.

Fata locuia în cartierul Grigorescu. Ea s-a certat cu iubitul şi a plecat în Mărăşti, unde s-a plimbat pe străzi. S-a urcat apoi în liftul unui bloc şi a început să urce şi să coboare, până a fost observată de locatari. Aceştia au reuşit să o scoată din lift, dar fata a început să fugă pe scări şi să îşi arunce o parte din haine, strigând „Nu mă prindeţi”. A fost urmată de o vecină, care a văzut cu stupoare că Ligia se aruncă în gol. Ea şi-a luat un avânt foarte mare când s-a aruncat de la o înălțime de aproximativ 30 de metri şi a căzut la 15 metri de imobil.

Medicii de pe ambulanţă, solicitată de urgenţă, nu a putut decât să constate decesul, scrie ziuadecj.realitatea.net.

Interesant este că Ligia Blidaru era psiholog şi avusese motive mari de bucurie anului acesta, pe care le-a împărtăşit prietenilor pe o rețea de socializare. Acolo ea vorbeşte despre viitor, care ar „ascunde lucruri minunate”. A ţinut ea însăşi să contrazică postarea din 6 august.

Ligia-Blidaru-sinucidere

„Iată că a trecut puțin mai mult de un an de când am început să profesez și îmi pregătesc dosarul care îmi va atesta în mod oficial calitatea de consilier psihologic autonom. Dar mult mai importantă decât un titlu este călătoria inițiatică extraordinară prin care am trecut pentru a ajunge aici – și simt că m-am dezvoltat într-un an cât alții în șapte, lucru care mă uimește și mă face să mă simt, în mod paradoxal, umilă. (…) Iar călătoria este abia la început! Ca semn al recunoștinței mele pentru tot ceea ce am avut plăcerea de a învăța și pentru că realizez că sunt încă multe lucruri pe care le pot învăța și multe persoane pe care le pot ajuta, ofer oricărei persoane, cuplu sau grup o ședință de consiliere gratuită. De asemenea, voi continua să organizez ateliere gratuite dedicate studenților, în cadrul Centrului de Consiliere Student Expert. Viitorul ascunde lucruri minunate!”, scria Ligia Blidaru pe Facebook, acum 11 zile. Ea era acum doctorand la Facultatea de Psihologie din cadrul UBB.

„Poliţia a fost sesizată sâmbătă, la ora 2:40, privind această situaţie. Momentan se efectuează cercetări cu privire la stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, au afirmat reprezentaţii Poliţiei judeţului.

foto: Facebook

Citește și
3 Comentarii
 1. Mişo spune

  Este oare psihologia, studiată/practicată cu entuziasm şi dedicare, sufcientă pentru o eficientă consiliere personală şi a altora?!!… Ligia Blidaru a fost una dintre persoanele cel mai sincer entuziaste în studiul psihologiei din câte am cunoscut până acum! Şi totuşi, din nefericire, ceva (care transcende cu siguranţă psihologia) a lipsit…
  Dumnezeu să-i odihnească sufletul atât de zbuciumat/încercat în pace! – acea pace care transcende cu mult orice ar putea oferi psihologia doar prin propriile-i forţe (separată de spiritualitate şi har).
  „Pace vă las vouă, pacea Mea v-o dau vouă. Eu nu v-o dau aşa cum o dă lumea. Să nu se tulbure inima voastră, nici să nu se teamă.” (Ioan, 14, 27)

 2. Andrei Biro spune

  Ba Miso, du-te de aici cu bigotismul tau cacacios.

 3. Lehel spune

  Pe Ligia am cunoscut-o personal, am fost foarte buni amici, m-a ajutat ori de cate ori am avut nevoie. A fost un OM extraordinar si un suflet pur. Nu voi uita niciodata maratonul de sterilizari de la groapa de gunoi, unde am participat amandoi, alaturi de multi alti voluntari. O parte din mine s-a rupt odata cu plecarea ei. Dumnezeu s-o odihneasca in pace.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata