Take a fresh look at your lifestyle.

Oficial ONU: Ebola nu are plan „B”! Noi trebuie să luptăm cu virusul mortal

0

ebola-boala„Nu avem niciun plan B, trebuie să învingem virusul. Aceasta este la îndemâna noastră și nu trebuie să cedăm”, a declarat responsabilul ONU la sosirea sa la Accra, potrivit unui comunicat. „Aceasta este o criză globală.Avem, fără îndoială, o perioadă dificilă în fața noastră, dar putem reuși”, a mai spus noul șef al Misiunii ONU pentru lupta împotriva Ebola (UNMEER), potrivit Agerpres.ro. 

Ismail Ould Cheikh Ahmed, de origine din Mauritania, a fost numit la conducerea UNMEER la începutul lunii decembrie de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, înlocuindu-l astfel pe americanul Anthony Banbury. El a sosit sâmbătă la Accra pentru a-și prelua funcția.

L’UNMEER, cu sediul în capitala statului Ghana, conduce eforturile internaționale împotriva virusului Ebola, unul din cele mai periculoase din istorie.

Potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), publicat miercuri și care se oprește la situația de până în 28 decembrie, numărul morților în urma epidemiei hemoragice Ebola în Africa de Vest depășește cifra de 7.900 dintr-un total de peste 20.200 de cazuri înregistrate în trei cele mai afectate țări.

„Trebuie să continuăm lupta până nu va exista niciun singur caz, deoarece și un singur caz este prea mult”, a adăugat responsabilul ONU, care urmează să se deplaseze în zilele următoare ]n Liberia și Sierra Leone, iar apoi în Guineea pentru „a consolida prioritățile strategice ale UNMEER”. El va fi însoțit de David Nabarro, coordonatorul eforturilor internaționale împotriva epidemiei.

După cum a relatat anterior AFP, infirmiera britanică, contaminată cu virusul Ebola și plasată în izolare de marți la un spital din Londra, se află duminică în stare critică, la o săptămână de la întoarcerea sa din Sierra Leone. Royal Free Hospital „anunță cu regret că starea lui Pauline Cafferkey s-a deteriorat progresiv în ultimele două zile și ea se află acum în stare critică”, au indicat, într-un comunicat, medicii care acordă îngrijiri acesteia.

În același timp, un asistent din SUA, care s-a întors tot din Sierra Leone, urmează să fie plasat duminică sub observație într-un spital din Nebraska (centrul SUA), după ce a fost expus la virusul Ebola, conform unei surse medicale de peste Ocean.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata