Take a fresh look at your lifestyle.

Pădurile din județul Cluj se taie în voie! Exemple pentru o zi de acțiune a polițiștilor

0

paduriPoliţiştii clujeni desfăşoară zilnic activităţi, pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Doar în cursul zilei de ieri, poliţiştii au confiscat circa 18 metri cubi material lemnos, în valoare de peste 5.000 de lei, în urma unor acţiuni pentru combaterea delictelor silvice.

La data de 10 noiembrie, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Măguri-Răcătău, împreună cu reprezentanţi ai ocolului silvic, au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori. S-a vizat şi depistarea transporturilor ilegale de material lemnos.

Astfel, au fost oprite pentru control, pe DJ-107N, două autovehicule cu care se transporta material lemnos.

Un bărbat, de 21 de ani, din comuna Măguri-Răcătău, a fost depistat transportând circa 5 metri cubi de cherestea răşinoase, fără a deţine documente legale pentru transport.

De asemenea, un bărbat de 37 de ani, din Gilău, a fost depistat transportând aproximativ 5 metri cubi de lemn rotund, de esenţă răşinoase, fără a avea asupra sa documente legale pentru transport.

Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Materialul lemnos depistat în cele două vehicule, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei, a fost ridicat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

****

La data de 10 noiembrie, ora 12:30, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj şi poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au acţionat pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de mărfuri, efectuat în vederea comercializării ilegale.

În acest context, au oprit, pentru control, pe DJ107N, pe raza satului Valea Ierii, o autoutilitară care transporta aproximativ 6 metri cubi de material lemnos rotund, de esenţă fag.

Conducătorul auto, de 41 de ani, din Valea Ierii, nu deţinea documente de provenienţă pentru cantitatea transportată.

În conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos, în valoare de circa 500 de lei, a fost confiscat.

****

La data de 10 noiembrie, ora 22:55, a fost depistat pe DJ 109/A, pe raza localităţii Chinteni, un bărbat care transporta cu o autoutilitară circa 2 metri cubi de material lemnos de foc, fără aviz de însoţire primară.

Bărbatul, de 46 de ani, din localitatea Apahida, a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Materialul lemnos, în valoare de circa 200 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata