Take a fresh look at your lifestyle.

Papa Francisc, mesaj de Paștele catolic: Să nu ne lăsăm doborâţi de frică şi pesimism

0

papa-franciscPapa Francisc a lansat un mesaj de speranţă la slujba de Paşte de sâmbătă seară, la finalul unei săptămâni triste pentru omenire, spunând că întunericul şi frica nu trebuie să învingă şi să doboare lumea în pesimism, transmite AP, citat de news.ro.

Suveranul Pontif a spus că speranţa pe care o aduce Paştele trebuie să fie o lecţie pentru toţi credincioşii creştini.

„Vedem şi vom continua să vedem probleme. Vor fi întotdeauna acolo. Să nu lăsăm întunericul şi frica să ne abată şi să pună stăpânire pe inimile noastre”, le-a transmis Papa Francisc credincioşilor adunaţi în Basilica Sfântul Petru.

„Azi este sărăbătoarea speranţei noastre”, a spus el. Mesajul care ne reaminteşte de Învierea lui Isus „trezeşte şi reaprinde speranţa în inimile copleşite de tristeţe”.

Mesajul de speranţă lansat de Sfântul Părinte vine după ce, în toate cuvântările sale din ultimele zile, a condamnat vehement violenţele de la Bruxelles şi pe islamiştii radicali.

La ceremonia de la Vatican de sâmbătă seară au fost botezaţi 12 adulţi din China, Coreea de Sus şi alte ţări de pe întregul glob.

Duminică, Suveranul Pontif a celebrat Slujba de Paşte şi a lansat tradiţionala binecuvântare „Urbi et Orbi”, adresată întregii lumi, din balconul central al Basilicii Sfântul Petru.

Două miliarde de catolici şi protestanţi din întreaga lume sărbătoresc duminică Paştele.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata