Take a fresh look at your lifestyle.

Parcul central din Cluj-Napoca, invadat de soldați

0

Festivalul de reconstituire istorică “Transylvania History Days” are loc în aceste zile, în Parcul Central din Cluj-Napoca, dar și pe malul Someșului. Anul acesta, “Transylvania History Days” se va înscrie în rândul evenimentelor culturale dedicate Centenarului, fiind focusat pe evenimentele Primului Război Mondial. Reconstituirile de luptă au loc pe malul Someșului. 

Festivalul “Transylvania History Days” îşi propune să aducă istoria mai aproape de publicul clujean. Anul 2018 este cu atât mai potrivit pentru aceasta cu cât România sărbătoreşte o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial si înfăptuirea Marii Uniri. Trupe de reconstituire istorică atât din ţară, cât și din străinătate vor pune în scenă bătălii din acest război şi vor adopta stilul de viață al soldaților, încercând să recreeze cât mai fidel atmosfera specifică epocii.

Totodată, anul acesta marchează o premieră în cadrul Festivalului Transylvania History Days: utilizarea tehnologiei VR (Virtual Reality/Realitate Virtuala), prin care publicul va putea experimenta personal aspecte ale vieţii din urmă cu o sută de ani. Cu ajutorul tehnologiei VR și a imaginilor stereoscopice organizatorii propun o reconstituire inedită a ceea ce a însemnat experiența frontului, cât și modul în care aceasta a marcat memoria și mentalitatea oamenilor din trecut.

În plus, o altă aplicație în VR realizată de echipa Vreestory propune publicului clujean o experiență educațională cu ajutorul aceleiași tehnologii. Mai exact, publicul este invitat la o călătorie virtuală cu 100 de ani în trecut, în Sala Unirii de la Alba Iulia, pentru a retrăi evenimentele care au conturat Marea Unire din 1918. Nu în ultimul rând, trupele de reconstituire istorică vor reda marile bătălii ale Primului Război Mondial, precum și alte elemente specifice vieții pe front cum ar fi taberele militare, spitalele de campanie și oficiile poștale.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata