Take a fresh look at your lifestyle.

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la deschiderea celei de-a 69-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

0

titus-corlateanMinistrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa în perioada 22-26 septembrie 2014, la dezbaterile de politică generală ale celei de a 69-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (New York), ca membru al delegației României.

Sesiunea a 69-a va debuta cu un segment la nivel înalt, oferind şefilor de stat și de guvern, miniştrilor de externe, prilejul de a prezenta, în intervenţiile lor, principalele evaluări legate de activitatea ONU în ultimul an, precum şi priorităţile pentru perioada următoare. În marja dezbaterilor, au loc reuniuni tematice paralele (side-events) iniţiate de unele state membre ale ONU.

În contextul prezenţei la sesiunea Adunării Generale a ONU, ministrul Titus Corlăţean va lua parte la unele reuniuni tematice din marja dezbaterilor politice: Summit-ul Consiliului de Securitate al ONU privind ameninţările la adresa păcii şi securităţii internaţionale cauzate de luptătorii terorişti străini, prezidată de Preşedintele SUA, Barack Obama; reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pe tema crizei securităţii europene, prezidată de Elveţia, în calitate de preşedinte-în-exerciţiu al OSCE.

Pe agenda multilaterală a şefului diplomaţiei române este prevăzută şi participarea la reuniunea miniştrilor afacerilor externe UE 28, reuniunea miniştrilor afacerilor externe UE-SUA, alte reuniuni ministeriale (Organizaţia pentru Cooperare Economică la Marea Neagră – OCEMN şi Procesul de cooperare în Europa de sud-est – SEECP).

Şeful diplomaţiei române va avea un program dens şi consistent, care combină dimensiunea multilaterală şi cea bilaterală a diplomaţiei. Agenda cuprinde, pe lângă reuniunile ONU de nivel înalt, alte reuniuni ministeriale, o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din alte state şi întâlnirea cu reprezentanţi ai principalelor organizații evreieşti din SUA.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata