Take a fresh look at your lifestyle.

Patron șmecher din Câmpia Turzii. Cum a reușit să fenteze statul timp de patru ani

0

evaziunePoliţiştii clujeni cercetează administratorul unei societăţi comerciale pentru evaziune fiscală, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată şi uzuri de fals, prin care ar fi prejudiciat statul cu peste 120.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 44 de ani, din Câmpia Turzii, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată şi uzuri de fals.

Din investigaţii a reieşit că bărbatul, în calitate de administrator al unui agent economic din Câmpia Turzii, ar fi falsificat facturi fiscale şi chitanţe, pe care le-ar fi înregistrat în evidenţa contabilă. Astfel, ar fi atestat cheltuieli nereale, rezultate în urma unor operaţiuni comerciale fictive, pe care le-ar fi efectuat în decurs de aproximativ patru ani, creând un circuit în care ar fi inclus aproximativ 7 de societăţi comerciale din ţară.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 121.000 de lei, din care, până în prezent, s-a recuperat circa 7.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata