Take a fresh look at your lifestyle.

Patronul Coratim poate CONDUCE ÎN CONTINUARE după ce a ucis un om! Așa spune legea românească, primești dovadă cu drept de circulație

0

Daniel Dumitraș, unul dintre patronii Coratim, cel care marți a ucis un tânăr pe o trecere de pietoni de pe strada Câmpul Pâinii din Cluj-Napoca, are dovadă cu drept de circulație pentru încă 15 zile. Asta cu toate că a omorât un om. După cele 15 zile, procurorul de caz îi poate prelungi lui Dumitraș dreptul de a conduce pe drumurile publice. Situația este revoltătoare în viziunea unora, dar legală, iar polițiștii nu au ce face. Rămâne de văzut dacă procurorul de caz îi va prelungi omului de afaceri dreptul de a conduce. Bărbatul de 49 de ani este cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă. Tânărul decedat avea 33 de ani și era din Florești.

Dacă ai săvârșit o infracțiune de ucidere din culpă și nu e asociată cu consum de alcool sau alte infracțiuni, cum este în cazul nostru, permisul de conducere îți este reținut în vederea anulării dreptului de a conduce.

Numai că, până la anularea permisului e cale lungă, iar șoferul poate conduce autovehicule pe drumurile publice pentru că la baza infracțiunii a stat o contravenție, respectiv aceea de nerespectare a indicatoarelor sau marcajelor rutiere. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, permisul lui Dumitraș a fost reținut, dar legea i-a obligat pe polițiști să elibereze dovadă cu drept de circulație pentru încă 15 zile. După aceste 15 zile, procurorul poate prelungi dreptul șoferului de a conduce. Articolul 111, din OUG 195/2002, alineatele 5 și 6 ne arată cum se prezintă situația.

„(5) În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. e) şi g), art. 85 alin. (1) şi (3), art. 100 alin. (3), la art. 101 alin. (3) şi art. 102 alin. (3) lit. b) şi e), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile.

(6) La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta”, se precizează în OUG 195/2002.

Dacă permisul lui Dumitraș va fi anulat, conform legii, acesta poate redobândi dreptul de a conduce după numai 1 an de la emiterea unei decizii judecătorești definitive.

Citește și …
Dumitraș, patronul Coratim, permis suspendat pe 90 de zile înainte de a-l ucide pe trecerea de pietoni pe Vasile Dubovici

Citește și… Drama din familia tânărului ucis de patronul Coratim. Un copil de 10 luni nu a apucat să-și cunoască tatăl

Vezi momentul impactului:
EXCLUSIV VIDEO – Momentul în care tânărul din Florești este ucis de unul dintre patronii Coratim
Vezi imagini de la locul accidentului:
VIDEO – Tânăr din Florești, accidentat mortal pe trecerea din fața Coratim. Corpul pietonului, prins sub mașină

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata