Take a fresh look at your lifestyle.

Patronul firmei de pompe funebre Rotcons SRL, CONDAMNAT DEFINITIV. Dădea șpagă unor medici de la ambulanță pentru a primi contacte de la rudele morților

0

Printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Cluj, Dan Ionescu, administratorul firmei de pompe funebre Rotcons SRL, a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, pe o durată de 2 ani și 3 luni, pentru complicitate în formă continuată la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Nu de foarte mult timp, câțiva medici ai Serviciului Județean de Ambulanță Cluj au fost condamnați pentru că primeau mită de la Dan Ionescu. În schimbul banilor, medicii îi furnizau patronului date de contact ale aparținătorilor persoanelor decedate.

Totodată, instanța l-a obligat pe inculpat, ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca sau la Asociația “O masa caldă”, pe o perioada de 90 de zile lucrătoare și să plătească cheltuielile judiciare.

Din cercetările efectuate de polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj, în baza ordonanțelor de delegare dispuse de unitatea de parchet competentă, a rezultat faptul că, în cursul anului 2015, inculpatul, administrator al unei firme de pompe funebre, a oferit unor medici și ambulanțieri din cadrul Serviciului de Ambulanță Cluj diferite sume de bani, în schimbul furnizării unor informații nepublice obținute ca urmare a constatării deceselor unor persoane, cu condiția ca aparținătorii acestora să încheie contracte de prestări servicii cu societatea pe care o administra.

Citește și … Adriana Speranța Coldea, medic SAJ Cluj, este cercetată penal pentru că a primit șpagă de la firma de pompe funebre Rotcons SRL. Ce a făcut pentru bani

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata