Take a fresh look at your lifestyle.

Patronul pârtiei Buscat explică incidentul în care o tânără a sărit din telescaun și și-a rupt coloana

0
buscat-telescaun
foto: Facebook

Marius Bugeac, patronul pârtiei de schi din Buscat, Băișoara, explică incidentul în urma căruia o tânără a sărit din telescaun și și-a rupt coloana. Bugeac spune că telescaunul din Buscat Resort s-a oprit din cauza oscilațiilor de tensiune. Acesta mai adaugă că alături de tânăra care a sărit din telescaun au mai fost alte trei persoane, dar numai ea a suferit răni.

Administratorul pârtiei susține că instalația de transport pe cablu de tip telescaun se poate opri din multiple motive, fie voluntare: de către personalul instalației pentru evitarea posibilelor accidentări, fie involuntare: sistemul de protecție a telescaunului care se declanșează la vânt puternic, balansarea scaunelor, oscilații ale tensiunii sau lipsa acesteia.

„În data de 01.01.2015 telescaunul din Buscat Resort s-a oprit din cauza oscilațiilor de tensiune. Am încercat resetarea sistemului și repornirea cumotorului standard. După 10-15 minute am reușit repornirea sistemului de viteză redusă. În acest timp 4 clienți nu au respectat regulile de conduită a folosirii telescaunului, au ridicat bara de protecție și au sărit. Din nefericire una dintre persoane s-a accidentat în momentul aterizării. După aflarea întâmplărilor, în cel mai scurt moment echipa de salvamont a fost la fața locului. Din fericire pentru Diana, persoana accidentată, nu a necesitat nicio zi de spitalizare.

Dorim să precizăm faptul că instalația de transport pe cablu de tip telescaun se poate opri din multiple motive, fie voluntare: de către personalul instalației pentru evitarea posibilelor accidentări, fie involuntare: sistemul de protecție a telescaunului care se declanșează la vânt puternic, balansarea scaunelor, oscilații ale tensiunii sau lipsa acesteia. Telescaunul din Buscat Resort funcționeaza conform normelor ISCIR, PTR 9/2003, și în acest caz am procedat conform tuturor normelor de siguranță!”, a precizat într-un comunicat, Marius Bugeac.

Citește și …

Tânăra care a sărit din telescaun la Băișoara și-a rupt coloana. Află dacă rămâne paralizată!

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata