Take a fresh look at your lifestyle.

Patru conductori de tren sunt cercetaţi de poliţişti! Au falsificat bilete de tren şi au creat un prejudiciu URIAŞ

0

conductori-de-trenPatru bărbaţi, în calitate de conductori, respectiv şef de tren, sunt cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi falsificat bilete de călătorie C.F.R., însuşindu-şi peste 16.000 lei, în dauna societăţii angajatoare.

La data de 21 septembrie, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, în urma investigaţiilor desfăşurate au depistat patru bărbaţi, bănuiţi de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual.

În fapt, cei patru, în calitate de conductori, respectiv şef de tren, începând cu luna iulie 2013, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Aceştia ar fi modificat peste 70 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate. Bărbaţii şi-ar fi însuşit diferenţa de bani.

Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate.

Prejudiciul, creat prin obţinerea de către bărbaţi a unui folos material injust, este de peste 16.000 de lei.

Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 54 de ani, din judeţele jud. Satu Mare şi Bistriţa – Năsăud, sunt cercetaţi de către poliţişti în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „fals intelectual”, fapte prevăzute de Codul penal.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata