Take a fresh look at your lifestyle.

Paul Jucan a fost arestat preventiv. Cum descriu procurorii seara în care i-a dat foc tatălui său

0

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au solicitat judecătorilor din cadrul Tribunalului Cluj să-l aresteze preventiv pe Paul Romulus Jucan. Tânărul de 31 de ani este acuzat că și-a incendiat tatăl, un bărbat de 61 de ani. Incidentul a avut loc luni seara, în Dezmir, iar victimă colaterală a fost mătușa agresorului. Marți seara, anchetatorii l-au reținut pe individ. Miercuri, magistrații de la Tribunalul Cluj au hotărât să-l aresteze pe acesta.

Marți dimineața au început audierile în dosarul în care el este acuzat de violență în familie în forma tentativei de omor și distrugere.

Întrebat dacă și-a recunoscut faptele la audieri, unul dintre anchetatori nu a dat un răspuns concret, dar a lăsat să se înțeleagă că nu ori că s-a prevalat de dreptul la tăcere.

„Are șansa să recunoască în fața judecătorului faptele comise , a spus anchetatorul.

DECIZIA TRIBUNALULUI

„În baza art. 226 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului J.P.R., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12 ianuarie 2022 şi până la data de 10 februarie inclusiv. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 272 alin. 1 Cod Procedură Penală stabileşte onorariu pentru apărătorul desemnat din oficiu pentru inculpat, în sumă de 313 lei, care se va avansa din Fondul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în favoarea Baroului Cluj – av. G.B.. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi cu procurorul. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12 ianuarie, ora 15:00, în prezenţa inculpatului reţinut„, se arată în Încheierea Tribunalului Cluj.

Citește și … VIDEO – Tentativă de OMOR în Dezmir! Un tânăr și-a incendiat tatăl. Victimă colaterală, mătușa

ACUZAȚIILE PROCURORILOR

În Referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorii au descris în detaliu cum a avut loc incidentul în care tânărul i-a dat foc tatălui său.

„În data de 10.01.2022, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie în varianta tentativei la omor, violenţă în familie în varianta lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat că într-un imobil din com. Apahida, sat Dezmir, în data de 10.01.2022, în jurul orei 20:00, între persoana vătămată JV şi fiul său, inculpatul JPR, s-a iscat un conflict din cauza unor corpuri de mobilier. Conflictul a degenerat şi inculpatul JPR a luat dintr-o anexă un bidon ce conţinea benzină şi din dreptul uşii a aruncat cu bidonul spre tatăl său care se afla în preajma șemineului.

Persoana vătămată JV a fost transportată la UPU şi prezintă arsuri de gradul II pe aproximativ 15% din suprafaţa corpului.

În seara de 11.01.2022, procurorul a dispus reținerea inculpatului JPR pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 12.01.2022 a formulat o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile judecătorilor de la Tribunalul Cluj”, se arată într-un comunicat al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Surse din anchetă precizează pentru publicația noastră că motivul pentru care bărbatul și-a incendiat tatăl este absurd. Dar, pe de altă parte, e de înțeles, având în vedere că ambii erau sub influența alcoolului.

Disperată, sora victimei, adică mătușa agresorului, ar fi intervenit. Ea s-a ales cu arsuri pe membrele superioare și inferioare, dar și arsuri de căi aeriene. Femeia nu a avut nevoie de internare.

Situația bărbatului incendiat este incertă. El a suferit arsuri mai grave. Clujeanul este internat la terapie intensivă.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă ani grei de închisoare.

Citește și … VIDEO – Tentativă de OMOR în Dezmir! Un tânăr și-a incendiat tatăl. Victimă colaterală, mătușa

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata