Take a fresh look at your lifestyle.

Pedofilul din Aghireșu, ARESTAT preventiv. Motivul pentru care s-a luat această măsură la o lună de la percheziții

0

Vasile Târb, bărbatul din Aghireșu Fabrici, acuzat de pedofilie, a fost arestat preventiv în cursul zilei de astăzi. Decizia aparține Judecătoriei Huedin. Bărbatul este acuzat de corupere sexuală a minorilor în formă continuată și act sexual cu minor în formă continuată. Pedofilul a cerut să fie arestat la domiciliu, dar judecătorul de drepturi și libertăți a considerat că locul acestuia este după gratii. Peste 30 de minori ar fi fost abuzați de individ.

Citește și … Pedofilul din Aghireșu a mai rămas liber o săptămână după ce un judecător l-a trimis în arest preventiv

Acest dosar a pornit după ce publicația noastră a sesizat organele de cercetare penală. Mai multe detalii găsiți dând click AICI.

Perchezițiile la domiciliul lui Vasile Târb, din Aghireșu Fabrici, au avut loc în Joia Mare a Paștelui, în 16 aprilie. În Vinerea Mare, procurorul Adrian Drăgan, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, a considerat că bărbatul nu este un pericol public și l-a plasat pe acesta sub control judiciar, un fel de libertate cu obligații, fără a-l prezenta în fața unui judecător de drepturi și libertăți.

Magistratul procuror i-a interzis pedofilului să ia legătura cu victimele, adică cu minorii abuzați și cu rudele acestora. Vasile Târb nu a respectat obligațiile impuse, s-a logat de acasă pe multiplele conturi de socializare pe care le avea și a luat legătura cu victimele sale, încercând să le determine să nu declare nimic împotriva lui, spun surse din anchetă.

La percheziții, mai multe telefoane și laptopuri au fost ridicate de anchetatori. Parolele de acces la conturile de socializare erau memorate pe dispozitive. Oamenii legii, logați pe aceste conturi, au văzut în timp real cum încearcă Vasile Târb să-și convingă victimele să nu depună plângeri penale împotriva sa ori să nu recunoască abuzurile. Bărbatul le-a spus victimelor că este „rușinos” pentru ele dacă se află ce s-a întâmplat.

Iată soluția, pe scurt, dată de Judecătoria Huedin.

„În baza art. 242 alin. 3 CPP rap. la art. 215 alin. 7 CPP, art. 202 alin. 1 CPP şi art. 223 alin. 2 CPP , admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin şi, în consecinţă: Înlocuieşte măsura preventivă a controlului judiciar dispusă prin ordonanţa procurorului emisă la data de 17.04.2020 în dosarul nr. 318/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, privind pe inculpatul TV zis „V” cu date personale, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 220 alin. (1) şi (2) din C. pen. cu aplic. art. 35 alin. (1) C. pen. şi coruperea sexuală a minorilor, în formă continuată, faptă prev. şi ped. de art. 221 alin. (1) din C. pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C. pen şi totul cu aplic. art. 38 alin. (1) C. pen., cu măsura arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, termenul de 30 de zile urmând să curgă de la data punerii în executare a mandatului de arestare. Respinge cererea inculpatului formulată în subsidiar, prin apărător din oficiu, de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. 3 NCPP, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Încuviinţează onorariu avocatului din oficiu FM, în cuantum de 313 lei, care se va elibera din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare, cu inculpatul şi procurorul, care se depune la Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huedin. Dată şi pronunţată în Camera de consiliu, azi, 13.05.2020, ora 14,30„, se precizează în soluția dată pe scurt de către Judecătoria Huedin.

Citește și … EXCLUSIV – VIDEO – Clujean acuzat de PEDOFILIE, săltat de polițiști în JOIA MARE! În urmă cu două săptămâni a scăpat ca prin urechile acului

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata