Take a fresh look at your lifestyle.

Pentru un arbore tăiat ilegal, un hoț de lemne din Măguri Răcătău s-a ales cu tractorul confiscat

0

paduriLa data de 23.09.2015, poliţiştii au depistat un bărbat de  31 ani din comuna Măguri Răcătău care ar fi tăiat fără drept un arbore de esenţă fag.

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Măguri-Răcătău au fost sesizaţi despre faptul că în pădurea din comuna Măguri-Răcătău, în zona denumită „La Bisericuţă” unde proprietar este Asociaţia Composesorală Măguri, se taie ilegal arbori.

Urmare deplasării la faţa locului, pe un drum forestier, a fost găsit abandonat un utilaj forestier tip tractor, stabilindu-se că aparţine unui bărbat de 31 ani din comuna Măguri Răcătău, judeţul Cluj  care ar fi tăiat fără drept un arbore de esenţă fag pentru foc.

Utilajului forestier în valoare de aproximativ 10.000 lei a fost indisponibilizat de poliţişti.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Poliţiştii clujeni continuă acţiunile de prevenire a faptelor care aduc atingere fondului forestier. Totodată, continuă verificarea vehiculelor semnalate ca transportând lemn prin intermediul „Radarului pădurii”.

Nu uitaţi! Toţi putem contribui la diminuarea defrişărilor ilegale printr-un simplu apel la 112, indicând numărul de înmatriculare al vehiculului care a transport lemn!

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata