Take a fresh look at your lifestyle.

Percheziții la BaboMania, în Cluj și alte nouă județe. Polițiștii spun că vindeau produse contrafăcute

0

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat marți 23 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de punere în circulație a mărfurilor contrafăcute și evaziune fiscală. Persoanele acuzate sunt reprezentanți ai lanțului de magazine BaboMania, cu sediul în Cluj, dar cu magazine deschise în toată țara.

Percheziții au fost efectuate în județele Cluj, Mureș, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Brașov și Alba, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, care se aflau în spatele BaboMania, precum și la domiciliile persoanelor ce coordonează activitatea acestora.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a mărfurilor contrafăcute și evaziune fiscală.

În fapt, din cercetări a reieșit că, atât în mediul on line, cât și în mod direct, reprezentanții BaboMania, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, care deține în regim de franciză 25 de magazine în toată țara, ar fi comercializat pe piața internă produse de curățenie sub mărci consacrate, detergent, balsam și alte produse de îngrijire, susceptibile a fi contrafăcute, fără acordul titularului de drepturi.

De asemenea, s-a constatat că respectivele produse s-ar fi comercializat cu preț mult inferior în comparație cu cel practicat în cazul produselor originale, iar cu ocazia încasării contravalorii produselor în cauză, ar fi fost emise bonuri fiscale pentru alte produse decât cele achiziționate.

Operaţiunea are drept scop documentarea şi investigarea activităţii infracţionale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri şi înscrisuri folosite la săvârşirea de infracţiuni sau rezultate din acestea, indisponibilizarea produselor susceptibile a fi contrafăcute, audierea persoanelor implicate, precum și dispunerea altor măsuri procesuale care se impun.

La acțiune participă polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj, Mureș, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Brașov și Alba.

UPDATE -1 

CE SPUNE FIRMA

“La data de 11.04.2017 S.C. Babomania SRL și partenerii săi au fost controlați de către Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române cu bănuiala că firma ar comercializa DOUĂ produse contrafăcute. Cele două produse bănuite sunt Detergentul lichid Ariel de 5 litri și Balsam Lenor de 5 litri. 

După ore de percheziții și interogări s-au găsit un număr nesimnificativ  de 22 flacoane de Ariel de 5 litri si 5 flacoane de Lenor de 5 litri, care sunt bănuiți a fi contrafăcute. BABOMANIA A RETRAS INSTANTANEU DE PE PIAȚĂ CELE DOUĂ PRODUSE, până la aflarea rezulatatelor investigațiilor.

Cele două produse au fost achiziționate de Babomania cu act de proveniență și certificate de conformitate de la distribuitor. Până în momentul apariției autoritățiilor nu am știut despre posibiliatea ca produsele să fi fost contrafăcute. Nu dorim ca clienții noștri să fie în pericolul de a achiziționa produse ce nu sunt conform cerințelor, deci până la rezultatele investigațiilor aceste produse au fost retrase din toate magazinele Babo.

Cele 23 de magazine Babo, din rețeaua BaboMania au fost controlate, activitatea lor continuă în mod normal, deoarece după investigarea produsele din oferta magazinelor nu s-au constatat nereguli”, se arată într-un comunicat trimis de BaboMania.

foto: babo.ro

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata