Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Percheziții la Huedin într-un dosar de viol. Sunt cercetate 5 fapte, inculpatul este în libertate

0

Cinci infracțiuni se presupune că a săvârșit un bărbat de etnie rromă din Huedin într-o singură zi. Conducere fără permis, viol, lipsire de libertate, distrugere și loviri și alte violențe, acestea sunt acuzațiile la care trebuie să răspundă un bărbat de 42 de ani din Huedin. Presupusa victimă are 16 ani și este dintr-o localitate din județul Sălaj. Presupusul violator este în libertate, după ce a petrecut 24 de ore în arest. Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău explică pentru publicația noastră de ce nu a fost dus bărbatul în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

Săptămâna trecută, tânăra a acceptat să meargă la plimbare cu bărbatul de 42 de ani. Clujeanul nu ar deține permis de conducere, dar cu toate acestea el a urcat la volan și a condus nestingherit până în județul Sălaj și înapoi. Ajunși la Huedin, cei doi alături de alte persoane ar fi participat la diverse petreceri din oraș.

Minora, alături de câțiva cunoscuți, a pornit spre casă dar a realizat că și-a uitat telefonul la Huedin, motiv pentru care le-a solicitat cunoscuților să o însoțească însă a fost refuzată. Tânăra s-a întors singură la locuința bărbatului de 42 de ani, cu scopul de a-și recupera telefonul, susțin surse din anchetă.

Numai că, aceasta nu ar fi fost lăsată să se întoarcă spre casă, ar fi fost lovită, violată și telefonul i-ar fi fost distrus de către bărbatul de 42 de ani.

Faptele, susțin surse din anchetă, s-ar fi comis în noaptea de 12-13 octombrie. Minora, alături de mama sa, s-a prezentat la postul de poliție din comuna natală în 14 octombrie.

După sesizare, în 15 octombrie, polițiștii sălăjeni ajutați de către cei din Huedin și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au descins în casa bărbatului din Huedin. În urma perchezițiilor, presupusul violator a fost reținut pentru 24 de ore, după care procurorul de caz l-a plasat în control judiciar. Adică este în libertate, dar are o serie de interdicții. De ce nu a fost prezentat bărbatul în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă, având în vedere că vorbim de 5 infracțiuni? Răspunde prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

„Cercetarea penală presupune o serie de activități destul de ample. La acest moment, probele înclină spre această soluție. Limitele de pedeapsă ar fi impus propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, dar trebuie să avem mai multe probe. Noi evaluăm probele existente într-un dosar și cunoaștem ce îl convinge pe judecătorul de drepturi și libertăți să dea o soluție. Mai trebuie ținut cont de faptul că bărbatul beneficiază de prezumția de nevinovăție. Există alte probe care sunt în lucru și urmează să fie administrate în cauză”, ne spune Dan Brîndea, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

Probele științifice au fost ridicate la percheziții și urmează să fie analizate de către specialiști și depuse la dosar.

Bărbatul de 42 de ani a recunoscut la audieri o singură faptă, respectiv conducere fără permis.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata