Take a fresh look at your lifestyle.

Pericol de moarte pe Calea Baciului. Autoritățile au dormit cinci ore, un motociclist a rezolvat problema în două minute

0

Un motociclist clujean este demn de tot respectul pentru ce a făcut luni după-masă. În timpul ploii puternice, capacele a două canale de pe Calea Baciului au fost aruncate de la loc de apa care refula. Gurile de canal au stat descoperite mai bine de cinci ore, chiar și în orele de vârf, asta cu toate că oamenii din zonă și un reporter Ziarul Clujean au încercat să mobilizeze autoritățile pentru a pune capăt pericolului. Într-un final, un motociclist le-a dat clasă puturoșilor din instituțiile locale, respectiv Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, Poliția Locală și Compania de Apă Someș.

Cinci ore au stat canalele descoperite pe prima bandă de mers spre Baciu. Șoferii din trafic trăgeau de volan brusc pentru a nu intra în gurile de canal. Riscul de accidente rutiere a fost extrem de ridicat în toată această durată.

Oamenii din zonă au sunat la 112 și la Poliția Locală, dar nimeni nu s-a prezentat să pună acele capace la loc. În timp ce reporterul Ziarul Clujean filma neregulile, un motociclist aflat în trafic a oprit, s-a dat jos de pe autovehicul și s-a expus riscului de a fi lovit de o mașină doar pentru a pune la loc două capace de canal.

Înainte de asta, reporterul Ziarul Clujean a sunat la 112, iar de acolo i s-a făcut legătura la Poliția municipiului Cluj-Napoca, unde operatoarea, cu un ton în scârbă, i-a comunicat să sune la Poliția Locală, cu toate că i-a fost explicat riscul mare de producere a accidentelor. Cei de la Poliția Locală au menționat că vor interveni cât se poate de repede, dar la 30 de minute de la apel nimeni nu își făcuse apariția.

La cinci ore de la primul apel al oamenilor a trecut prin zonă motociclistul care a rezolvat problema.

Contactați, din nou, cei de la Poliția Locală au ridicat din umeri spunând că nu știu de ce nu ajunge nimeni să pună capacele la loc. În momentul în care au aflat că acele capace au fost puse la loc, reprezentanții Poliției Locale au menționat că asta era treaba celor de la Compania de Apă Someș.

Întrebat de ce s-a oprit să pună capacele la loc, motociclistul a spus sec: „Nu e nevoie de un nou caz <<Bogdan Gigină>> ca să acționăm, să nu așteptăm după alții”.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata