Take a fresh look at your lifestyle.

Peste 1.500 de turiști în Salina Turda, a doua zi de Crăciun

0

Peste 1.500 de turiști s-au relaxat în a doua zi de Crăciun printr-o călătorie spre centrul pământului, în minele Salinei Turda, din județul Cluj. Veniți din România, Statele Unite ori Marea Britanie, turiștii au avut parte de o călătorie inedită ce durează 90 de minute, în adâncul Salinei Turda. Circuitul începe cu locul în care ajungeau în urmă cu peste 80 de ani vagoanele cu sarea extrasă.

Istoria minei începe acum două mii de ani, iar de aici s-au extras mii de tone de sare, până în 1932, când mina a fost închisă. Vizitatorii pot să îi descopere povestea, dar și să se distreze cu o plimbare inedită pe lacul subteran, singurul de acest fel din România. Cu aproape 600.000 de turiști înregistrați în ultimele 12 luni, Salina Turda este cel mai vizitat obiectiv din Transilvania de nord, potrivit digi24.ro.

„Aproximativ 1.500 – 2.000 de vizitatori pe zi ne trec pragul”, spune ghidul turistic Attila Lovasz.

172 de trepte trebuie să coboare vizitatorii pentru a ajunge la principala atracție a Salinei Turda, Mina Rudolf. Turiștii cu spirit de aventură pot să încerce și o plimbare inedită cu barca în inima minei Terezia, cea mai adâncă din toată salina. Anul trecut, peste jumătate de milion de oameni au coborât cele 13 etaje ale salinei. În acest an vor fi cu 30% mai mulți. Salina Turda este prima – şi deocamdată singura – din România care a intrat în 2016 într-un circuit turistic al celor mai importante saline din Europa, alături de alte mine de sare aflate în patrimoniul UNESCO.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata