Take a fresh look at your lifestyle.

Peste 200 de polițiști din țară sunt detașați în această vară în stațiunile de la Marea Neagră

0

litoral-politiaÎn perioada iulie – august, peste 200 de polițiști de la inspectoratele județene de poliție vor fi detașați la I.P.J. Constanța pentru a acționa în zona stațiunilor de la Marea Neagră.

În baza Planului de acțiune ,,Litoral 2015” aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, șeful Poliției Române, chestorul general de poliție Petre Tobă, a dispus suplimentarea efectivului curent care acționează pentru liniștea și siguranța turiștilor de pe Litoral.

Astfel, începând cu această săptămână, aproape 400 de polițiști din cadrul I.P.J. Constanța vor acționa, suplimentar față de efectivul curent, pentru prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor și a bunurilor celor care aleg să își petreacă vacanța la malul mării.

De asemenea, în perioada iulie – august, peste 200 de polițiști de la inspectoratele județene de poliție vor fi detașați la I.P.J. Constanța pentru a acționa împreună cu polițiștii de la această unitate în zona stațiunilor de pe Litoral.

În activități sunt angrenați polițiști de la ordine publică, poliția rutieră, intervenție rapidă, investigarea criminalității economice, investigații criminale, transporturi și arme, explozivi și substanțe periculoase.

Pentru soluţionarea cu celeritate a faptelor semnalate, în cazul sesizărilor primite de la cetățeni se aplică principiul intervenţiei la locul evenimentului a celui mai apropiat poliţist sesizat.

O atenție deosebită este acordată activităților de prevenire şi informare antiinfracțională a cetățenilor cu privire la măsurile de siguranţă pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale furturilor din camere de hotel, de pe plajă sau din auto.

Pe parcursul sezonului estival, polițiștii vor organiza întâlniri cu administratorii hotelurilor pentru consilierea acestora cu privire la măsurile de siguranţă necesare pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel.

De asemenea, pentru ca informațiile utile să fie ușor accesibile turiștilor, polițiștii vor afişa recomandări preventive la recepţiile hotelurilor şi în alte locuri vizibile, vor purta discuţii cu turiştii aflaţi pe plajă pe tema prevenirii furturilor și vor organiza activități pe teme preventive în taberele şcolare de pe litoralul românesc.

Totodată, polițiștii acționează pentru siguranța turiştilor care sosesc în Portul Constanţa la bordul navelor de croazieră, itinerariile de deplasare a acestora şi obiectivele vizitate fiind monitorizate.

Oamenii legii vor avea în vedere şi legalitatea desfăşurării activităţilor în structurile de cazare a turiştilor şi de alimentaţie publică, a folosirii forţei de muncă şi a altor activităţi economice specifice sezonului cald.

În toată această perioadă, polițiștii vor fi prezenți în trafic pentru salvarea de vieți, prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului. De asemenea, se vor organiza acţiuni împreună cu specialiştii din cadrul Registrului Auto Român şi Autorităţii Rutiere Române pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care circulă cu defecţiuni tehnice, efectuează transporturi ilegale de mărfuri şi persoane, poluează mediul, nu respectă timpii de odihnă ori depăşesc masele maxime admise de gabarit şi greutate.

Pentru îndeplinirea misiunilor curente ce au ca scop siguranța turiștilor și a locuitorilor județului Constanța, polițiștii acționează în sistem integrat împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata