Take a fresh look at your lifestyle.

Peste 3 mii de persoane legitimate de forțele de ordine clujene într-o singură zi

0

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului  Județean de Jandarmi Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, precum și de polițiști locali, continuă acţiunile în sistem integrat, pe raza județului Cluj. Acţiunile desfăşurate sub autoritatea Instituției Prefectului au scopul de a preveni răspândirea virusului Covid-19.

La data de 25 noiembrie, forţele implicate au legitimat aproximativ 3.100 de persoane şi au verificat 982 de mijloace de transport persoane.

Totodată, au fost controlaţi 79 de operatori economici.

Urmare a abaterilor aduse Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, alături de noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor aduse prin HG 935/2020, au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 32.600 de lei.

Exemplu:

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, împreună cu poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi şi a poliţiştilor locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, au acţionat pe raza municipiului Cluj-Napoca şi a localităţilor Baciu şi Chinteni.

Acţiunea s-a desfăşurat la data de 25 noiembrie, în intervalele orare 17.00 –20.00 și 23.00 – 01.00, cu scopul verificării modului de respectare a prevederilor Legii 55/2020, cu modificările aduse de HG 967/2020 privind prelungirea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, dar şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul orar 17.00 –20.00, poliţiştii au verificat respectarea obligaţiei de purtare a măștii în toate spațiile publice închise și deschise, fiind verficate supermarketuri, mall-uri şi piețe agroalimentare, dar şi mijloace de transport persoane.

Au fost legitimate 77 de persoane şi verificate 35 de vehicule.

Totodată, au fost controlaţi 13 operatori economici.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, 14 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Acţiunea a continuat şi după ora 23.00, poliţiştii verificând respectarea interdicţiei de circulaţie a persoanelor şi a măsurilor impuse operatorilor economici.

121 de persoane au fost legitimate, fiind verificate 86 de vehicule.

În cele 2 ore, au fost constatate 13 abateri ale normelor impuse, fiind aplicate sancţiuni conform Legii 55/2020.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata